WooCommerce 6.9 is nu beschikbaar

WooCommerce 6.9 is nu beschikbaar

Afgelopen week werd WooCommerce 6.9 uitgerold. De release werd al snel opgevolgd door versie 6.9.1, nadat een bug bij sommige webshops voor waarschuwingen en fatale foutmeldingen zorgde. Als je geen automatische updates hebt ingeschakeld en nog moet updaten, kun je meteen versie 6.9.1 installeren.

Wat is er nieuw in WooCommerce 6.9?

WooCommerce 6.9 brengt de Cart en Checkout blokken als beta features naar de core. Deze blokken waren al sinds mei 2020 beschikbaar in de WooCommerce Blocks plugin en maken het mogelijk om de gebruikerservaring tijdens het bestelproces te optimaliseren. Na twee jaar lang testen zijn de blokken compatibel met meer dan 10 payment gateways en verzendopties, alsmede met 19 populaire WooCommerce extensies.

Het Cart blok (via WooCommerce)
Het Checkout blok (via WooCommerce)

Ook het filteren van producten is verbeterd met deze WooCommerce update. Wanneer bezoekers filters gebruiken met het All Products blok, wordt de URL geupdatet zonder de pagina opnieuw te laden. Dropdown attributen filters maken het nu mogelijk om meerdere zoektermen te gebruiken wanneer het query type is ingesteld op AND.

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten uit deze update, die in totaal 90 fixes, aanvullingen, verbeteringen en updates bevat. Voor meer informatie kun je de WooCommerce 6.9 changelog raadplegen.

WooCommerce 6.9.1 installeren

Voordat je WooCommerce 6.9.1 installeert: vergeet niet dat WooCommerce 6.9 geen Customizer opties meer registreert wanneer er een blokthema actief is! Indien dit voor jou niet relevant is, kun je de update zonder problemen installeren. Wel raden we aan om (zoals altijd) eerst even een volledige backup van je WordPress website te maken.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.