WooCommerce 4.3 Beta 1 is nu beschikbaar om te testen

WooCommerce 4.3 Beta 1 is nu beschikbaar om te testen

Afgelopen week werd WooCommerce 4.3 Beta 1 uitgerold. Het team achter de populaire e-commerce plugin heeft ruim 40 bug fixes geïmplementeerd voor deze update. Daarnaast zijn er een aantal noemenswaardige verbeteringen toegevoegd, waaronder een nieuwe homepagina voor admins en geüpdatete product grid blokken. WooCommerce 4.3 RC 1 zal rond 23 juni beschikbaar komen, de officiële release van WooCommerce 4.3 staat gepland voor 7 juli.

Nieuwe homepagina voor admins

Het WooCommerce dashboard venster, dat in versie 4.0 geïntroduceerd werd, liet veel te wensen over. Daarom wordt dit venster in WooCommerce 4.3 vervangen door een nieuwe homepagina. Je zult dan een nieuw ‘Home’ item in het WooCommerce admin menu zien. De primaire focus ligt hierbij op de weergave van de meest recente berichten uit de inbox van de webshop, aan de linkerkant van de pagina. Aan de rechterkant staat een box met een overzicht van de webshop statistieken. Vanaf hier kun je doorklikken naar het Analytics venster, waar meer gedetailleerde statistieken te vinden zijn. Onder het statistieken overzicht staat nog een box met quick links voor het beheren van diverse webshop zaken. Een drastische verbetering ten opzichte van het oude WooCommerce dashboard.

WooCommerce 4.3 Beta 1
Een impressie van de nieuwe homepagina voor admins

Geüpdatete product grid blokken

Met uitzondering van het Alle Producten blok, geven alle product grid blokken nu standaard drie rijen van producten weer. Tenzij je de standaard blok instellingen aanpast, zal dit ook een aantal bestaande blokken op de site beïnvloeden. Dat zijn onder andere:

  • Nieuwste Producten
  • Producten per Categorie
  • Bestverkopende Producten
  • Best Beoordeelde Producten

In voorgaande versies van de WooCommerce plugin stond het aantal rijen standaard ingesteld op 1. Als 3 rijen niet gewenst zijn, kun je na het updaten naar versie 4.3 het beste even checken of de producten nog op de juiste manier worden weergegeven.

Meer weten over WooCommerce 4.3 Beta 1?

Voor een volledig overzicht van alle bug fixes en verbeteringen kun je de changelog raadplegen. Wil je alvast experimenteren met de nieuwste WooCommerce versie? Dan kun je het ZIP bestand van WooCommerce 4.3 Beta 1 downloaden en naar je WordPress site uploaden. Je kunt ook de WooCommerce Beta Tester plugin installeren en activeren zodat je tussen verschillende versies kunt schakelen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.