WooCommerce 3.3.1 is uit

WooCommerce 3.3.1 is uit

WooCommerce 3.3.1 is afgelopen week uitgerold. Deze update van het e-commerce platform repareert de template conflicten die eerder bij een handvol WordPress thema’s werden ontdekt, en het team dwongen om WooCommerce 3.3 uit de plugin directory te verwijderen.

WooCommerce 3.3.1

Om de problemen die al snel na de release van WooCommerce 3.3 opdoken te verhelpen, hebben de ontwikkelaars een aantal van de meest gebruikte thema’s geselecteerd waar WooCommerce webshops op draaien, en deze getest op compatibiliteit met 3.3.1. WooCommerce 3.3.1 is dus in feite de vervangende versie van WooCommerce 3.3.

WooCommerce ontwikkelaars raden thema ontwikkelaars aan om hooks te gebruiken in plaats van zogeheten template overrides; hierdoor is men verzekerd van een maximale compatibiliteit. Bij thema’s zoals Storefront, dat geen gebruik maakt van template overrides, ondervond men geen problemen.

Volgens Mike Jolley, hoofdontwikkelaar bij WooCommerce, was dit een leermomentje; deze release heeft niet alleen problemen met de uitbreidbaarheid van het templatesysteem aan het licht gebracht, maar ook een kloof tussen de hen en de thema ontwikkelaars op externe marktplaatsen. “We hopen in de nabije toekomst oplossingen voor deze problemen te vinden,” schreef Jolley in een blogpost. Dat is te hopen, want maar liefst 28% van alle webshops draait op WooCommerce.

Lees ook: 5 redenen waarom WooCommerce het grootste eCommerce marktaandeel heeft.

Dergelijke problemen met compatibiliteit zouden dramatische gevolgen kunnen hebben voor talloze webshop eigenaren. Gelukkig heeft Jolley een sterk team van toegewijde ontwikkelaars achter zich staan die er alles aan doen om toekomstige problemen tot een minimum te beperken.

Updaten naar WooCommerce 3.3.1

Gebruikers worden aangemoedigd om eerst een volledige backup van hun website te maken, alvorens naar Dashboard > Updates te gaan om WooCommerce vanuit WordPress te updaten.

Gebruikers die nog andere bugs in de WooCommerce core tegenkomen, worden gevraagd hiervan zoals altijd een gedetailleerde beschrijving op Github te plaatsen.

Lees ook: 10 tips om je WooCommerce shop te verbeteren.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.