Wijzig eenvoudig de volgorde van je WordPress pagina's met de Simple page order plugin

In elke WordPress installatie wordt er maar al te graag geschoven met de navigatie. Dit is vanzelfsprekend niet voor niets het geval: de navigatie van een website is de basis, het fundament van diezelfde website. Het is dan ook belangrijk om op eenvoudige wijze je navigatie te kunnen wijzigen? Met de ‘Simple Page Order Plugin’ is er nu een manier om je pagina’s binnen WordPress eenvoudig te kunnen ordenen.

Simple page order plugin voor WordPress

Simple page order features

In een notendop kunnen we stellen dat de simple page order plugin een zeer simpele feature toevoegt aan je WordPress admin: je kan middels drag and drop je pagina’s eenvoudig in volgorde doen wijzigen. Middels een drop down filter kun je – wanneer je website zeer veel pagina’s heeft – eenvoudig filteren. Vervolgens kunnen administrators en editors de volgorde van pagina’s wijzigen.

Voor- en nadelen van simple page order

Simple page order voegt net even dat stukje gebruikersgemak toe aan je WordPress installatie. De plugin kent echter ook enkele nadelen. Zo is deze pas te gebruiken vanaf WordPress 3.4, wat op zich echter geen groot probleem zou moeten vormen, omdat updaten zeer essentieel is. Wat wel een issue is, is dat de plugin alleen de volgorde van pagina’s kan wijzigen die in dezelfde “tree” zitten. Dit wil zeggen dat de parent van de pagina’s dezelfde dient te zijn. Deze parent kun je vanzelfsprekend zelf wijzigen voor al je pagina’s binnen je WordPress installatie, maar hierdoor boet de plugin qua flexibiliteit iets in. Ben je echter op zoek naar een gemakkelijke manier om de volgorde van je pagina’s op een wat intuïtievere manier te ordenen, dan is de simple page order plugin een perfecte toevoeging aan je WordPress website.

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.