De 3 beste white label WordPress plugins (2019)

De 3 beste white label WordPress plugins (2019)

WordPress kan gebruikt worden als volwaardig Content Management Systeem (CMS). Maar als je WordPress websites bouwt voor klanten, dan kan het rebranden van het admin dashboard nog een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren verschillende 3rd party plugins bij gekomen die het heel makkelijk maken om de WordPress backend in een compleet nieuw jasje te steken – zonder dat je hoeft te programmeren! Dat is niet alleen gunstig voor jou als WordPress ontwikkelaar, maar ook voor je klanten. Je kunt ze namelijk een uitgebreid CMS met een custom look en feel geven, zonder de kosten van een dedicated CMS oplossing. In dit artikel bespreken we de 3 beste white label WordPress plugins die je kunt gebruiken om het admin dashboard van je WordPress sites een make-over te geven!

White label WordPress plugins

#1. White Label CMS (gratis)

White Label CMS is een uitgebreide plugin die je de mogelijkheid biedt een breed scala aan WordPress elementen te rebranden. Met een minimalistische interface kun je verschillende delen van het dashboard aanpassen, waaronder de admin bar, het dashboard logo, de footer, de login pagina, de dashboard widgets, meta boxes en admin menu’s. Een ideale plugin voor ontwikkelaars die hun klanten een gepersonaliseerde backend willen bieden.

Meer info

#2. Admin Menu Editor (gratis)

Met Admin Menu Editor kun je elk menu item op je WordPress dashboard verwijderen of aanpassen. Op die manier kun je gemakkelijk de zichtbaarheid van alle menu items aanpassen, voor elke gebruikersrol. De plugin maakt het ook mogelijk om nieuwe menu items aan je dashboard toe te voegen, of bestaande menu items te verplaatsen. Je hoeft alleen maar de menu items naar de gewenste plek te slepen en op de Save knop te klikken.

Meer info

#3. Branda (bij WPMUDev lidmaatschap)

Branda is zonder twijfel een van de beste alles-in-één white label WordPress plugins. Je kunt vrijwel alles op het WordPress dashboard aanpassen. De Branda plugin is beschikbaar voor WPMUDev leden, met abonnementen vanaf $49 per maand. Maar daarvoor krijg je ook toegang tot een breed scala aan andere WordPress producten. Als je nog twijfelt, kun je Branda 30 dagen gratis uitproberen.

Meer info

 

Lees ook: Nieuwe Wapuu Dashboard Pet plugin toont site gezondheid

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.