Website Builder by SeedProd WordPress plugin security update | WP Handleiding

Website Builder by SeedProd WordPress plugin security update

Er is een kwetsbaarheid ontdekt in de gratis Website Builder by SeedProd plugin, die op meer 900.000 WordPress installaties actief is. De ontwikkelaar heeft inmiddels een security update met patch beschikbaar gesteld.

Kwetsbaarheid in Website Builder by SeedProd WordPress plugin

De kwetsbaarheid in de Website Builder by SeedProd plugin is aanwezig in alle versies tot en met 6.15.21. Het betreft een ontbrekende capability check in de ‘seedprod_lite_new_lpage’ functie. Capability checks zijn belangrijke veiligheidsfeatures in WordPress voor het beheren van rechten en toegang; ze bepalen of een gebruiker geautoriseerd is om een specifieke actie uit te voeren op de website. Het feit dat er een capability check in de plugin ontbreekt, maakt het mogelijk voor aanvallers om de content van inlogpagina’s, coming soon pagina’s, onderhoudspagina’s en 404 pagina’s te veranderen. Wordfence heeft de kwetsbaarheid een score van 8.2 gegeven, wat wijst op een hoog risico.

Security update met patch

De ontwikkelaar van de plugin heeft op 31 januari 2024 een security update uitgerold: versie 6.15.22. Deze update bevat een patch om de kwetsbaarheid te verhelpen. Gebruikers worden geadviseerd om de plugin zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie, zodat ze hun website(s) kunnen beschermen tegen aanvallen en misbruik.

Update installeren

Maak jij gebruik van de Website Builder by SeedProd plugin? Dan raden we je aan om meteen te controleren of je versie 6.15.22 al geïnstalleerd hebt. Zo niet, dan moet je de plugin onmiddellijk naar de meest recente versie updaten. Dit is van cruciaal belang om misbruik van de kwetsbaarheid te voorkomen en de veiligheid van je WordPress site te waarborgen. Voor meer informatie over deze kwetsbaarheid plugin verwijzen we je naar de berichtgeving op de Wordfence website.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.