Zo lanceer je een webshop met een minimale investering!

Zo lanceer je een webshop met een minimale investering!

Het lanceren van een eigen webshop is tegenwoordig goedkoper en makkelijker dan ooit tevoren, zeker als je gebruik maakt van WordPress. Dankzij de talloze thema’s en plugins heb je slechts een minimale investering nodig om een professioneel uitziende webshop op te zetten. In dit artikel geven we 3 tips waarmee je een succesvolle webshop in WordPress kunt lanceren, en tegelijkertijd je kosten zo laag mogelijk kunt houden!

Lanceer een webshop met een minimale investering

#1. Maak een lijst van al je verwachte kosten

Maak een lijstje van alle dingen waar je geld aan uit moet geven. Denk aan je hosting, domeinnaam, premium WordPress thema en plugins. En vergeet ook niet eventuele bijkomende kosten zoals SEO, PPC, social media marketing, web development, enzovoorts. Je kunt beginnen met een simpele Excell sheet, of investeren in zakelijke accounting software zoals Quickbook om al je uitgaven bij te houden. Zodra je een globaal beeld hebt, weet je ook meteen waar je break-even point is. Met andere woorden: wat je minimaal per maand moet verdienen om je kosten eruit te halen. Nu je weet wat je ongeveer aan kosten uit zult moeten geven, kun je ook meteen een budget opstellen. Dit zorgt ervoor dat je geen geld uitgeeft dat je niet hebt, en dwingt je om je kosten zo laag mogelijk te houden.

#2. Kies voor schaalbare, flexibele diensten

Of het nu gaat om hosting, WordPress onderhoud, of die social media manager die je wil inhuren, het is slim om kritisch naar je investeringen te kijken. Wat gebeurt er als je je dienst of abonnement wil opzeggen? Weet je wat er in de kleine lettertjes staat van alle contracten die je hebt getekend? Goedkope abonnementen kunnen op de lange termijn duurder uitvallen, dus zorg dat je weet waar je aan toe bent. Sommige oplossingen zijn flexibeler dan andere, dus zorg dat de diensten en abonnementen die je afneemt in staat zijn om met je onderneming mee te groeien.

#3. Maak gebruik van een goedkope fulfilment oplossing

Dit is één van de grootste uitdagingen bij het opzetten van je eigen webshop. Opslag, voorraden beheren en logistiek kunnen snel in de kosten lopen. Als je niet de ruimte hebt om zelf voorraden te beheren of simpelweg niet alle complexe logistieke uitdagingen wil aangaan, dan is dropshipping ideaal. Hierbij behoudt je leverancier zelf de voorraden, en stuurt hij bestellingen direct door naar je klanten. Je betaalt alleen voor de producten die je klanten daadwerkelijk bestellen. Een andere manier om fulfilment kosten laag te houden is door digitale items te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan webinars, tutorials en ebooks.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.