6 interessante webdesign trends voor WordPress thema’s in 2017

6 interessante webdesign trends voor WordPress thema’s in 2017

WordPress wordt ieder jaar beter op het gebied van technologie, innovatie en gebruiksgemak. WordPress evolueert en weet zich zeer goed aan te passen aan webdesign en webdevelopment trends, terwijl het zich tegelijkertijd bezighoudt met zoekmachine optimalisatie, mobielvriendelijkheid, page speed en alle andere dingen die belangrijk zijn voor een succesvolle website. In dit artikel bespreken we 6 interessante webdesign trends voor WordPress thema’s in 2017!

Webdesign trends voor WordPress thema’s in 2017

#1. Adaptieve & Retina Ready afbeeldingen

Steeds meer internetgebruikers wenden zich tot hun smartphone in plaats van hun desktop computer of laptop. Het hebben van een mobielvriendelijke website is pure noodzaak. We zien dan ook steeds meer WordPress thema’s waarbij de afbeeldingen zich automatisch aanpassen aan het scherm van de gebruiker, en er tegelijkertijd haarscherp uitzien op retina schermen.

#2. Ecommerce-gecentreerde thema’s

Dankzij WordPress is het opzetten van een webwinkel makkelijker dan ooit. Steeds meer WordPress thema’s bieden out-of-the-box ondersteuning voor WooCommerce en Easy Digital Downloads. Wat dertien jaar geleden begon als een blogplatform is nu één van de snelst groeiende ecommerce platformen ter wereld.

#3. Video’s

Volgens Hubspot zal video consumptie in 2018 maar liefst 80 procent van het internetverkeer in beslag nemen. WordPress speelde op deze trend in door het Twenty Seventeen thema van een video header te voorzien. En we zullen dit jaar nog veel meer nieuwe thema’s zien waarbij video een centrale rol speelt.

#4. Parallax Scrolling

Parallax Scrolling, dat de indruk van diepte op een twee-dimensionale website creëert, is al sinds 2012 een trend waar maar geen einde aan lijkt te komen. Ook in 2017 speelt het een zeer prominente rol in tal van WordPress thema’s, met name bij Single Page websites

#5. Dynamische fonts

Waar webdesigners voorheen op het hart werd gedrukt om alleen gebruik te maken van specifieke web-safe fonts, zien we nu juist steeds meer dynamische fonts; typografie met stijl en finesse. Google Fonts bieden een frisse blik op typografie, en WordPress omarmt dit via plugins zoals Easy Google Fonts en WP Google Fonts.

#6. Microinteracties

Kleine dingen kunnen een enorme impact hebben. Microinteracties zorgen voor een betere gebruikerservaring door content met boeiende animaties te accentueren. Microinteracties zijn ideaal voor het voltooien van een geïsoleerde taak, het controleren van een voortdurend proces (zoals het volume van je muziek), het aanpassen van een instelling, het aan- of uitschakelen van een functie, enzovoorts. WordPress animatie thema’s zijn dan ook helemaal hot!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.