Wavy Divider plugin creëert kleurrijke contentverdelers

Wavy Divider plugin creëert kleurrijke contentverdelers

Kevin Batdorf, project lead ontwikkelaar bij Extendify, heeft vorige week de Wavy Divider plugin gelanceerd. Deze maakt het heel gemakkelijk om een lichtgewicht divider blok aan je content toe te voegen en zo kleurrijke contentverdelers te creëren. Er zijn nog niet veel blok plugins met designopties beschikbaar; reden genoeg om Wavy Divider eens uit te proberen.

Over de Wavy Divider plugin

De Wavy Divider plugin biedt een handvol met opties om de output te beinvloeden. Zo is er de “smoothness” schakelaar, waarmee je kunt switchen tussen de standaard golfjes en rechte lijnen, en de “direction” schakelaar waarmee je de richting van de golven kunt bepalen. Verder kun je de hoogte, kleur, het aantal punten en transparantie van de contentverdeler instellen.

Opvallend is de “shuffle” instelling. Wanneer je hierop klikt, wordt de contentverdeler opnieuw gegenereerd met andere pieken en dalen. WordPress gebruikers die zichzelf als controlfreaks beschouwen zullen hier wellicht geen fan van zijn, maar het is wel een leuke feature.

Experimenteren

Je haalt het meeste uit deze plugin wanneer je het Wavy Divider blok combineert met andere blokken. Zo kun je het Wavy Divider blok bijvoorbeeld in een Groepen blok plaatsen en een kleurverloop (gradiënt) toepassen op het Groepen blok. Vervolgens maak je een golfpatroon en kies je een kleur. Als je bij de instellingen de richting van de contentverdeler wijzigt kun je een soort spiegeleffect creëren; het kleurverloop wordt dan namelijk op het Groepen blok toegepast, terwijl de Wavy Divider als een masker functioneert. Maar er is nog meer mogelijk. Zo is Wavy Divider ook prima te combineren met het Omslagafbeelding blok.

Benieuwd naar deze plugin?

De Wavy Divider plugin is gratis te downloaden via het plugin directory op WordPress.org. Mocht je zelf een blok plugin willen ontwikkelen, dan kun je de code (die beschikbaar is gesteld via GitHub) prima als startpunt gebruiken.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.