Wat is er nieuw in Divi 2.4?

Wat is er nieuw in Divi 2.4?

De nieuwe versie van Divi, één van de populairste WordPress thema’s ter wereld, is uit! Divi 2.4 is de grootste upgrade in de geschiedenis van het thema, en er zijn talloze nieuwe features aan toegevoegd. In dit artikel bespreken we de Divi Library en Divi’s nieuwe Global Library items.

Divi 2.0 wordpress thema

 

De Divi Library

De Divi Library is een nieuwe plek waar je al je individuele modules, rijen, secties en layouts kunt opslaan. Zodra een item in de Library is opgeslagen, is hij snel en simpel toegankelijk vanuit de Divi Builder. De items in je Library zijn als tools in je nieuwe web design toolkit, en kunnen gebruikt worden bij het creëren van nieuwe pagina’s voor je website, of bij het bouwen van nieuwe websites voor je cliënten.

Zodra je ermee aan de slag gaat, zal je merken dat de toegang tot die voorgemaakte en custom items je heel veel tijd bespaard. Maar dat is nog niet alles.

Divi wordpress thema premium eigenschappen

Global Library Items

We spreken van ‘Global’ Library Items wanneer het item in de Library ‘gespiegeld’ wordt op alle pagina’s waar je het item implementeert. Wanneer een Global Library Item geüpdate wordt, worden de updates automatisch bij elke versie van de globale module doorgevoerd. Dus als je een module of sectie op je website hebt die herhaaldelijk wordt gebruikt, maak je hem gewoon ‘Global.’

Als je dan ooit iets wilt veranderen aan dat deel van je website, hoef je de globale module slechts één keer te updaten.

Een Global Item opslaan

Wanneer je met behulp van de Divi Builder een nieuwe module, rij of sectie creëert, zal je een nieuwe knop zien onder aan het venster met instellingen: “Save & Add to Library.” Deze knop wordt vergezeld door de “Save & Exit” knop. Als je op de “Save & Exit” knop klikt, worden de instellingen van je module op de huidige pagina bewaard. Vervolgens wordt de popup met instellingen gesloten. Als je op de “Save & Add to Library” button klikt, wordt de module ook op je huidige pagina bewaard, maar hij wordt ook aan je Divi Library toegevoegd.

Elke module die in de Divi Library staat kan in een Global Library Item worden veranderd door de “Make this a global item” optie aan te vinken.

Zodra een item als een Global Library Item is opgeslagen, krijgt de module in de Divi Builder een groene kleur . Zo weet je in één oogopslag welke modules op je pagina Global zijn. De boxjes met instellingen zijn ook groen, dus je weet altijd wanneer je een Global Library Item aanpast.

Je Global Library Items beheren

Een Global Library Item kan worden aangepast in de Divi Builder of vanuit de Divi Library. Alle items in je Library kunnen worden beheerd via de Divi Library pagina op je WordPress Dashboard. Je kunt filteren op type (Module, Rij, Sectie, Layout) of op Global/Not Global. Vink “Global” aan en je krijgt direct een lijst met al je Global Library Items te zien. Klik op de “Edit” knop om een item te bewerken. Alle aanpassingen worden direct doorgevoerd op alle pagina’s die van het Global Library Item gebruik maken.

Global Library Items aan je pagina toevoegen

Zodra een Global Library Item aan de Divi Library is toegevoegd, kan hij aan elke pagina worden toegevoegd. Dit doe je gewoon vanuit de Divi Builder, door op de “Add From Library” knop te klikken.

Hele secties globaal maken

Je kunt niet alleen individuele modules globaal maken, maar ook complete secties. Zo zou je bijvoorbeeld de Divi Builder kunnen gebruiken om je eigen custom footer te maken, die je onderaan alle pagina’s van je site toevoegt. Zo heb je meer controle over je footer, en kun je aanpassingen in één keer overal doorvoeren.

Tot slot

Dit is nog slechts het topje van de ijsberg; er is nog zoveel meer dan je kunt doen met de nieuwe functionaliteiten in Divi 2.4! Probeer het eens uit!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.