Wat is er nieuw in WordPress 4.1 Dinah? Vanaf nu beschikbaar!

Wat is er nieuw in WordPress 4.1 Dinah? Vanaf nu beschikbaar!

WordPress 4.1 Dinah is inmiddels een feit. Als je je huidige WordPress versie nog niet geupdate hebt, zeker doen! Er zijn veel verbeteringen doorgevoerd en je kunt gebruik maken van talloze nieuwe features. Hieronder zetten we voor je op een rijtje wat je zoal kunt verwachten van WordPress 4.1.

WordPress 4.1 Dinah Twenty Fifteen

Een nieuw default thema

WordPress 4.1 komt met een schitterend nieuw default thema genaamd Twenty Fifteen. Het is een elegant, overzichtelijk, en biedt vele aanpassingsmogelijkheden. Het thema is ontworpen met een ‘mobile first’ benadering, en ziet er dan ook fantastisch uit op alle apparaten. Het maakt gebruik van Google’s Noto Serif and Sans fonts, welke vele talen ondersteunen. Het is dan ook niet meer nodig om je fonts aan je taal aan te passen. Twenty Fifteen biedt tal van opties, zoals een custom header en een custom achtergrond, de mogelijkheid om kleurenschema’s in te stellen, en ingebouwde ondersteuning voor alle populaire social media buttons.

Nieuw in WordPress 4.1 – Language packs

In de voorgaande releases waren er al een aantal verbeteringen op het gebied van language pack ondersteuning. 4.1 gaat een stapje verder; als je geen taal hebt gekozen tijdens de installatie, dan kun je nu de taal veranderen via Settings > General. Selecteer de gewenste taal uit het drop down menu en WordPress installeert automatisch het language pack voor je.

Nieuw in WordPress 4.1 – Focus modus

Focus mode wordpress 4.1 Dinah

Een andere nieuwe feature, misschien wel de meest controversiële indeze release, is de vernieuwde Focus modus. Deze afleidings-vrije modus is bedoeld om de ervaring van WordPress beginners tijdens het bewerken van posts te verbeteren. Je klikt simpelweg op de ‘distraction free editor’ button, en zodra je begint met typen vervagen alle andere elementen op de pagina, zodat je je kunt concentreren op wat je aan het doen bent. Zodra je je muis uit de editor beweegt, verschijnt alles weer.

Nieuw in WordPress 4.1 – Inline image editing toolbar

Veel beginners hebben moeite met het uitlijnen van afbeeldingen in de post editor. WordPress 4.1 is voorzien van een nieuwe inline editing toolbar, waarmee gebruikers gemakkelijker afbeeldingen kunnen uitlijnen zonder dat ze ze in de media editor hoeven te openen.

Nieuw in WordPress 4.1 – Plugin aanbevelingen

WordPress zal in deze versie aanbevelingen doen voor plugins. De aanbevelingen zijn gebaseerd op de plugins die je al geïnstalleerd hebt, en op de plugins die anderen gebruiken. Je kunt de suggesties bekijken door te navigeren naar Plugins > Add New en op het ‘Recommended’ tabblad te klikken.

Nieuw in WordPress 4.1 – Verbeteringen voor developers

Ook voor WordPress developers zijn er volop nieuwe features in 4.1:

Complexe queries: Thema en plugin developers kunnen nu bij hun meta-data, datums en term-queries gebruik maken van geavanceerde ondersteuning voor conditionele logica, zoals meervoudige operators en samengestelde waarden.

Customizer API: De uitgebreide javascript API’s in de Customizer bieden nieuwe mogelijkheden op het gebied van media, dynamische en contextuele opdrachten, secties en panelen.

Title Tag: Thema ontwikkelaars hebben nu de mogelijkheid om de document titel te bepalen, zodat ze niet botsen met title tags die door WordPress zelf gegenereerd zijn.

Dit is nog slechts een greep uit alle vernieuwingen in WordPress 4.1. Probeer het uit en bekijk wat voor nieuwe features deze release nog meer te bieden heeft!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.