WordPress 5.7 laat admins wachtwoord herstel links versturen

WordPress 5.7 laat admins wachtwoord herstel links versturen

WordPress 5.7, waarvan de officiële release gepland staat voor 9 maart, zal een flink aantal verbeteringen en nieuwe features introduceren. Zo krijgen we onder andere native lazy loading voor iframes en nieuwe dashboard kleuren. Ook zal van http naar https migreren een stuk makkelijker worden. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat WordPress 5.7 een nieuwe feature bevat waarmee admins handmatig wachtwoord herstel links naar gebruikers kunnen versturen.

Wachtwoord herstel links

De nieuwe wachtwoord herstel feature is gebaseerd op een trac ticketdat al zo’n vijf jaar open stond. Nu is het nog zo dat wanneer een gebruiker zijn wachtwoord vergeten is, hij contact moet opnemen met de admin. Die moet de gebruiker dan instructies geven over hoe waar de gebruiker de juiste link kan vinden om een nieuw wachtwoord aan te maken. Met de nieuwe feature kunnen admins met slechts één klik op een knop een link versturen. Dat bespaart veel tijd en moeite, met name wanneer je als admin cliënten of gebruikers moet ondersteunen die hun weg in WordPress nog niet zo goed kunnen vinden of simpelweg niet erg technisch onderlegd zijn. 

Knop beschikbaar op meerdere plekken

De knop om wachtwoord herstel links te versturen komt op meerdere plekken beschikbaar, waaronder in het Gebruikers scherm en in het bulkacties dropdown menu. Ook op de individuele gebruikerspagina zal een knop komen, inclusief melding dat deze actie het wachtwoord niet direct verandert of de betreffende gebruiker dwingt om het wachtwoord te veranderen. 

Email notificatie

Wanneer een admin een wachtwoord herstel link naar een gebruiker verstuurd, krijgt die een email notificatie met de website naam, gebruikersnaam, de link om het wachtwoord te herstellen en het IP-adres waar het verzoek vandaan komt. Er wordt momenteel nog gediscussieerd over de vraag of de email die gebruikers ontvangen ook het IP-adres van de admin moet bevatten. Dit omdat er nog geen alternatieve oplossing is om de authenticiteit van de email te verifiëren. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.