Een wachtwoord generator toevoegen in WordPress

Een wachtwoord generator toevoegen in WordPress

WordPress laat je standaard zelf een wachtwoord kiezen voor je gebruikersaccount. Het vereist echter niet dat dat wachtwoord ook veilig is. Jij weet misschien wel hoe belangrijk het is om een sterk wachtwoord te gebruiken, maar de gebruikers die een account op je site aanmaken zijn daar vaak wat makkelijker in (het is een van de 10 meest gemaakte wachtwoord fouten in WordPress). Als je een lidmaatschapswebsite of een online shop runt waar veel gebruikers een account aanmaken, brengt dat risico’s met zich mee. Niet alleen voor je gebruikers, maar ook voor de algehele veiligheid van je website. Wil je je gebruikers dwingen tot het toepassen van sterke wachtwoorden? Dan is een wachtwoord generator toevoegen aan je WordPress site een uitstekende oplossing!

Een wachtwoord generator toevoegen in WordPress met een plugin

Voor dit tutorial maken we gebruik van de Password Policy Manager for WordPress plugin.

Stap 1

Installeer en activeer de plugin. Zodra je dat gedaan hebt, ga je op je WordPress dashboard naar Password Policies. Daar vink je de optie ‘Enable Password Policies’ aan.

Stap 2

Je kunt nu een wachtwoord-beleid instellen voor alle gebruikers op je WordPress website. Je kunt een minimale wachtwoord sterkte kiezen, gebruikers dwingen om speciale tekens en/of cijfers in hun wachtwoorden te gebruiken, wachtwoorden na een bepaalde tijd laten verlopen, enzovoorts. Daaronder zijn ook een aantal geavanceerde opties beschikbaar op het gebied van wachtwoord beveiliging. Zo kun je bijvoorbeeld wachtwoorden voor inactieve gebruikers automatisch laten resetten of voorkomen dat gebruikers oude wachtwoorden opnieuw gebruiken.

Stap 3

De plugin biedt tevens de mogelijkheid om het aantal inlogpogingen te beperken. Het beperken van inlogpogingen in WordPress is zeker aan te raden als je dit nog niet met een aparte plugin hebt ingesteld, vooral met het oog op brute force aanvallen.

Stap 4

De plugin biedt ook de mogelijkheid om op basis van gebruikersrollen een wachtwoord-beleid in te stellen. Zo kun je voor auteurs, abonnees en admins verschillende eisen stellen aan de wachtwoorden. Heb je alles naar wens ingesteld? Vergeet dan niet om de wijzigingen op te slaan.

Er wordt nu automatisch een wachtwoord generator weergegeven op registratiepagina’s en profielpagina’s, die helpt voorkomen dat gebruikers zwakke wachtwoorden toepassen of je wachtwoord-beleid omzeilen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.