5 WordPress plugins voor een virtuele fooienpot

5 WordPress plugins voor een virtuele fooienpot

Wil je kleine donaties op je WordPress website inzamelen? Dat kan door een virtuele fooienpot beschikbaar te stellen. Hieronder belichten we 5 WordPress plugins waarmee je zo’n feature kunt realiseren.

5 WordPress plugins voor een virtuele fooienpot

#1. GiveWP

Met Give WP heb je alles dat je nodig hebt om een virtuele fooienpot op je WordPress site te plaatsen. De plugin biedt een breed scala aan mogelijkheden. Zo kun je buitenlandse donateurs bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om in hun eigen valuta te doneren. Ook het accepteren van periodieke donaties behoort tot de mogelijkheden. En wil je nog meer features toevoegen, dan zijn daar allerlei add-ons beschikbaar voor. Mocht de gratis versie van GiveWP niet volstaan, dan kun je een premium abonnement nemen (vanaf $240 per jaar).

Meer info

#2. WPForms

WPForms is een van de beste en meest gebruiksvriendelijke formulier-plugins voor WordPress. Het WPForms Donation Form template maakt het bovendien makkelijk om snel een eigen virtuele fooienpot te creëren, waarbij mensen via PayPal of Stripe kunnen doneren. WPForms heeft een gratis versie, maar als je van de donatie-mogelijkheden gebruik wilt kunnen maken heb je het Pro abonnement nodig (vanaf $199,50 per jaar).

Meer info

#3. PayPal Donations

PayPal Donations is een eenvoudige plugin waarmee je donaties via PayPal kunt accepteren. Je creëert een virtuele fooienpot, welke je middels een widget aan de zijbalk of footer van je website kunt toevoegen. Deze plugin is gratis en daarom een prima optie als je een eenmalige actie wilt opzetten of niet zoveel donaties verwacht dat het rendabel is om in een premium plugin te investeren.

Meer info

#4. Tip Jar WP

Tip Jar WP is een relatief nieuwe plugin. Hoewel deze plugin niet zoveel features biedt als bijvoorbeeld GiveWP en WPForms, is het een prima oplossing om een eenvoudige virtuele fooienpot op je website te zetten. Dat kan met behulp van het Gutenberg blok, of (als je nog gebruik maakt van de Klassieke Editor) de ingebouwde shortcode manager. Tip Jar WP is een gratis plugin. Je betaalt alleen de transactiekosten, welke 1% per donatie bedragen, Dat betekent dat je dus niets hoeft te betalen als je geen donaties ontvangt.

Meer info

#5. Buy Me a Coffee

De Buy Me a Coffee plugin wordt verstrekt door het gelijknamige online platform, waar je een account moet aanmaken. Dat is gratis, dus daar heb je geen kosten aan. Als je de plugin hebt geactiveerd, verschijnt er een icoon van een koffiebeker op je site waar je bezoekers op kunnen klikken om te doneren. De plugin zelf is gratis, de transactiekosten bedragen 5% van je donaties.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.