Vier tips voor het starten van je eigen blog

Vier tips voor het starten van je eigen blog

Het opstarten van een blog is niet altijd gemakkelijk. Hoewel het technisch – via bijvoorbeeld WordPress – zeer eenvoudig is op te zetten, zijn er meerdere essentiële punten die je in gedachten moet worden wanneer je een eigen blog gaat opzetten. In dit artikel zetten we vier tips voor je op een rij waar je rekening mee kan houden als je een eigen weblog wilt gaan opzetten.

Installeer WordPress

Dit is vrij eenvoudig scoren natuurlijk. Echter is het vrij simpel: WordPress is simpelweg de beste blogsoftware die er bestaat. Het is eenvoudig in gebruik, het is zeer gemakkelijk te installeren en is één van de best ondersteunde open source systemen dat er is. Maak eventueel gebruik van de WordPress handleiding als je er niet uitkomt of snel van start wilt.

Vier tips voor het starten van je eigen blog

Kies het goede thema

Het succes van je eigen blog begint bij het uiterlijk van je website. Daarom is het belangrijk om in WordPress een juist thema te kiezen: het thema is de schil die om je WordPress installatie heen zit. Het is ook het eerste dat mensen zien wanneer ze je weblog gaan bezoeken. Kies een thema dat je zelf mooi vindt, dat past bij het onderwerp van je blog en een thema dat goed ondersteunt wordt. Er zijn veel aanbieders van WordPress thema’s, Elegant Themes vind ik persoonlijk erg mooi en functioneel.

Heb passie voor je onderwerp

Als je niet alles wil geven voor hetgeen waar je voor schrijft, dan heb je niet het goede onderwerp te pakken. Het is essentieel dat je een onderwerp kiest voor je blog waar je veel van weet (doordat je ervan houdt), of waarvoor je veel over zal hebben. Je blog zal alleen succesvol zijn als je bereid bent veel tijd en moeite te stoppen in je schrijfwerk.

Geef het je eigen twist

Uniek zijn is het allerbelangrijkst aan het starten van je eigen blog. Als je zal schrijven waar iedereen al over schrijft, dan zal je niet opvallen. Zorg ervoor dat je je eigen stem vindt en zorg ervoor dat je waarde toevoegt. Zo zorg je ervoor dat anderen je vinden – en uiteindelijk kunnen waarderen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.