Vier leuke WordPress tips

WordPress is één van de meest besproken open source content management systemen dat er bestaat, dus de informatie over het populaire website systeem vliegt je soms om de oren. Als je soms door de bomen het bos niet meer ziet, dan zijn het juist de meest handige WordPress tips die je mogelijk ontgaan. Daarom zetten we in dit artikel kort 4 leuke WordPress tips voor je in een rijtje.

4 wordpress tips

Feature een belangrijke post

Als je ooit een post hebt geplaatst op je website waarvan je vindt dat deze meer aandacht verdient, dan is het mogelijk deze post sticky te maken. Dit doe je vrij simpel door de post te wijzigen, en dan vervolgens bij visibility de bijbehorende checkbox aan te vinken.

Fullscreen bloggen

Soms heb je gewoon behoefte aan wat meer schermruimte. Wanneer je een blog aan het tikken bent, kun je dit ook fullscreen doen. In de toolbar voor je post zal je ook een icoon vinden die je kan gebruiken om over te schakelen naar een fullscreen weergave.

Wijzig de volgorde van je pages

Je pagina’s worden door WordPress in de meeste gevallen automatisch op alfabet geordend. Dit kan nogal vervelend zijn wanneer je een andere menustructuur voor je ziet. Je kunt de volgorde van je pagina’s eenvoudig wijzigen door naar je pagina’s toe te gaan en voor ‘quick edit’ te kiezen. In het ‘order’ invulveld kun je vervolgens de volgorde eenvoudig wijzigen.

Verbeter je permalinks

Permalinks worden door WordPress automatisch aangemaakt en zijn niet altijd om over naar huis te schrijven. Je kunt je permalinks eenvoudig wijzigen door een klein knopje dat te vinden is onder de headline van elke blogpost. Hierdoor bepaal je zelf wat er in de permalink komt te staan.

Geef een reactie