Video’s toevoegen aan je WordPress website

Video is niet meer weg te denken van het web. Dit is vanzelfsprekend ook het geval voor WordPress: meer en meer worden video’s toegevoegd aan WordPress posts, pagina’s en op andere plekken binnen installaties. Veel WordPress gebruikers weten echter niet hoe ze op correcte wijze moeten omgaan met video binnen hun WordPress website. In dit artikel geven we je aan hoe je eenvoudig video’s toevoegt aan je WordPress website.

youtube video toevoegen aan wordpress

Video’s nooit uploaden naar je website

Eigenlijk is het in geen enkel geval een goed idee om je video’s direct te uploaden naar WordPress. Je zal hosting ruimte verbruiken, je video’s zullen trager laden dan wanneer je videodiensten gebruikt en je dataverkeer zal immens toenemen. Zorg er dus voor dat je nooit direct video’s upload naar je website. Het beste is om video’s te uploaden naar diensten zoals Youtube, zodat zij alle hosting voor hun rekening nemen. Video’s zullen hierdoor sneller laden en gemakkelijker te delen zijn. Ook hoef je niets te installeren op het gebied van video spelers op je website.

Video’s toevoegen aan je website

Met behulp van de embed-tag van je Youtube kun je eenvoudig Youtube videos toevoegen aan je pagina’s en posts. Feitelijk is dit zeer simpel: je pakt de URL van je youtube video en plakt deze simpelweg in de post of pagina waar je de video thumbnail weergegeven wilt zien worden. Zorg er wel voor dat de URL niet klikbaar wordt (een hyperlink wordt niet automatisch omgezet naar een video thumbnail). Deze feature zal automatisch werken op alle WordPress versies vanaf versie 2.9, dus je kan erop rekenen dat wanneer je een up-to-date WordPress installatie hebt, je video’s in één muisklik op je website verschijnen. De feature werkt niet alleen met Youtube. Ook video’s van bijvoorbeeld grote websites zoals Flickr, DailyMotion en Vimeo zullen automatisch worden omgezet in een thumbnail zodat deze eenvoudig zijn te bekijken op je website.

Geef een reactie