Vergroot de vindbaarheid van je WordPress website met Facebook reacties

Vergroot de vindbaarheid van je WordPress website met Facebook reacties

In 2013 draaide maar liefst 19 procent van de websites op het internet op WordPress. Dat aantal groeit nog altijd gestaag. Voorheen waren er duizenden plugins beschikbaar, waarmee je Facebook aan je WordPress site kon linken. Het merendeel van deze plugins was echter lastig te installeren, vereiste specifieke technische kennis of functioneerde niet naar behoren. Ook waren deze plugins vrijwel niet te customizen.

Facebook reacties op een WordPress website

Medio 2012 werd de officiële Facebook WordPress plugin gelanceerd. Met deze plugin kunnen mensen met een WordPress site op een gemakkelijke manier Facebook in hun site integreren en ervoor zorgen dat bezoekers voortaan eenvoudig via Facebook op je berichten of pagina’s kunnen reageren.

Wat doet deze plugin precies?

De SEO Facebook Comments plugin zorgt dat er een Facebook reactie formulier op je blog geplaatst wordt. Gebruikers kunnen dan via Facebook reacties plaatsen op je WordPress blog. Ook kun je content van je WordPress blog op je Facebook tijdlijn plaatsen. Zoekmachines zoals Google waarderen het als er veel links naar jouw website gaan omdat dit laat zien dat jouw website belangrijk is. Immers, hoe meer andere websites naar jouw website linken, hoe populairder / belangrijker jouw website is. Een groot voordeel van deze plugin is dat het precies dat doet. Elke reactie die op een bericht of pagina geplaatst wordt kan tegelijkertijd op Facebook geplaatst worden met een link naar het desbetreffende bericht / pagina. Alleen daarvoor is deze plugin al een aanrader.

De voordelen van de SEO Facebook comments plugin

  • Er is geen uitgebreide technische kennis nodig om de plugin te installeren. Het enige dat je hoeft te doen is de plugin installeren en activeren. Indien gewenst kun je ook de opties naar wens configureren.
  • Zelfs als Facebook offline zou gaan, of ineens traag werkt, beïnvloed dit niet de laadtijd van je eigen website.
  • De Facebook Comments plugin biedt ook een groot voordeel voor de zoekmachine optimalisatie van je site. Normaal gesproken worden dergelijke comment systemen op je pagina gezet door middel van een iframe. Google kan op die manier echter niet de comments lezen. De plugin werkt anders – hierbij worden alle comments op je pagina, net als de rest van je site, in je WordPress database geladen. Google leest deze dus net als de rest van de content op je site.
  • Je kunt de Like knoppen van de plugin geheel customizen, evenals de Send en Subscribe knoppen. Je kunt zelf de maten van de plugin aangeven, en een box creëren die past bij de vormgeving van je website.
  • De plugin werkt ook op mobiel.

Het integreren van deze Facebook Comment plugin verbetert de gebruikerservaring van je bezoekers, biedt SEO support en zorgt dat je veel gemakkelijker met je bezoekers kunt communiceren. Bovendien zorgt elke reactie via deze plugin voor een extra link vanuit facebook naar je website en dat is uiteraard erg fijn voor de vindbaarheid van je website. Een voorbeeld van de Facebook comments plugin vind je hier.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.