Verbeter de resultaten van je WordPress website met WP Experiments

Verbeter de resultaten van je WordPress website met WP Experiments

Content experimenten geven je de mogelijkheid om je WordPress website te helpen om beter te functioneren. In dit artikel leggen we uit hoe content experimenten in hun werk gaan en hoe je met behulp van de WP Experiments plugin de resultaten van je website kunt verbeteren.

WP Experiments

Waarom experimenteren met content?

Via je website maak je gebruik van woorden, afbeeldingen, video en design om je bezoekers over te halen iets te doen.

Bij content experimenten varieer je met verschillende elementen in je site en meet je de veranderingen in interactie van de gebruikers. Op die manier kun je erachter komen wat de meest efficiënte manier is om met je bezoekers te communiceren.

Het principe van Bayesiaanse systemen

Stel je voor dat je in een gokhal staat. Er zijn vier slotmachines en je hebt 100 munten om mee te spelen. Een traditionele testmethode zou zijn om 25 munten in elke slotmachine te doen en bij te houden hoe vaak elke machine winst oplevert. Zo zou je een vrij goed idee hebben van welke machine het beste is. Deze methode werkt prima in bepaalde gevallen, maar dergelijke standaard testmethodes richten zich alleen op uitvinden wat de winnaar is. Bayesiaanse systemen daarentegen, zijn erop gericht om succes te maximaliseren.

Bayesiaans Experimenteel Design maakt gebruik van kansberekeningen om snelle resultaten te krijgen.

In plaats van uit te vinden wat de beste slotmachine is, is het nu ons doel om zoveel mogelijk geld te vinden. Dat verandert onze methode: we zouden nu niet zoveel geld gooien in machines waar we niet veel uit krijgen, en meer in machines waar we wel veel uitkrijgen. We zouden een balans vinden tussen geld gooien in machines waarvan we weten dat ze goed werken, en experimenteren met machines waar we niets vanaf weten – deze zouden wellicht zelfs nog beter kunnen werken. Dit is het principe waar WP Experiments op gebaseerd is.

Hoe werkt WP Experiments?

Je bezoekers worden naar ‘test cases’ die goed lijken te werken gestuurd, maar er wordt ook geëxperimenteerd met andere cases die gebruik maken van beta kans functies om de huidige payoff in te schatten en aan de hand daarvan de bezoekers te verdelen.

Het doel van WP Experiments is om uit te vinden wat goed werkt, en geen tijd en geld te verspillen aan wat niet werkt.

Om een voorbeeld te geven: Je hebt een link op je website en je wil dat je bezoekers daar op klikken. WP Experiments laat je verschillende versies van de link tekst met elkaar vergelijken, om uit te vinden welke link tekst de meeste clicks zal opleveren en je dus uiteindelijk zal helpen om meer conversie te behalen.

WP Experiments integreert naadloos in het dashboard van je WordPress site. Je hoeft geen codes te kopiëren en te plakken en je bent ook niet afhankelijk van externe websites. Je kunt heel eenvoudig bekijken welke artikelen op je blog de meeste hits krijgen.

WP Experiments kun je hier downloaden (niet gratis).

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.