Is WordPress wel veilig voor webshops?

Is WordPress wel veilig voor webshops?

WordPress was oorspronkelijk niet voor e-commerce gebouwd. Als je een webshop met WordPress wilt bouwen, heb je een e-commerce thema en een aantal plugins nodig om de benodigde functionaliteit te bemachtigen. Maar het feit dat WordPress op zichzelf niet e-commerce-ready is, betekent niet dat het geen goede keus is voor het bouwen van een webshop. Er zijn echter nog veel mensen die zich afvragen: is WordPress wel veilig voor webshops?

Is WordPress veilig voor webshops?

Laten we een ding duidelijk stellen: er bestaat geen enkel e-commerce platform dat 100% veilig is. De veiligheid van je webshop wordt bepaald door de voorzorgsmaatregelen die je neemt. Ontwikkelaars die WordPress hebben gebruikt om webshops mee te bouwen zijn er bijzonder positief over. Het feit dat de vraag of WordPress wel veilig voor webshops is steeds omhoog komt, is omdat het runnen van een online business behoorlijk eng kan zijn; je moet ervoor zorgen dat je klanten veilig kunnen betalen, dan je hun betalingen ook daadwerkelijk ontvangt, dat gevoelige gegevens optimaal beschermd zijn, en dat hackers niet binnen kunnen dringen. WordPress heeft echter voldoende maatregelen genomen op het gebied van security. Hierbij kun je denken aan:

Lees ook: 5 redenen waarom WooCommerce het grootste e-commerce marktaandeel heeft

Goed, de meeste van de bovengenoemde maatregelen zijn in feite tools die je aan je WordPress installatie toevoegt om je webshop te beveiligen. Maar wat doen de mensen achter WordPress om te zorgen dat WordPress een veilig platform is voor e-commerce sites? Wel, zij hebben twee belangrijke verantwoordelijkheden op zich genomen:

  • Ze rollen geregeld updates uit voor het patchen van security kwesties die ontdekt worden.
  • Nieuwe thema’s en plugins die bij WordPress repository worden ingediend, worden zorgvuldig gecontroleerd. Wanneer er veiligheidskwesties worden ontdekt, werken ze samen met de ontwikkelaars om het onderliggende probleem op te lossen en gebruikers van updates te voorzien.

De rest? Dat is aan jou.

Conclusie: WordPress is veilig voor webshops, mits je zelf de nodige maatregelen neemt.
Morgen leggen we uit wat je precies kunt doen om je WordPress webshop nog beter te beveiligen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.