Twentig, de toolbox die het Twenty Twenty thema superkrachten geeft

Twentig, de toolbox die het Twenty Twenty thema superkrachten geeft

Twenty Twenty is het standaard WordPress thema dat geïntroduceerd werd bij WordPress 5.5 “Eckstine”. Hoewel het op zich een prima thema is, hebben sommige gebruikers het gevoel dat het de potentie van de blok editor niet optimaal weet te benutten. Maar er is een manier om te zorgen dat dat wél kan. Twentig is een plugin, maar je zou het beter kunnen beschrijven als een toolbox die het Twenty Twenty thema superkrachten geeft!

Wat doet Twentig precies?

Twentig, een initiatief van de tweeling Diane en Yann Collet, is een toolbox die speciaal voor Twenty Twenty werd ontwikkeld. De plugin biedt een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden om je eigen draai aan het standaard thema te geven. Maar wat Twentig echt speciaal maakt zijn de blok editor features; met slechts één klik heb je toegang tot honderden custom blok patronen en pagina layouts. Omdat die allemaal speciaal voor Twenty Twenty zijn gemaakt, heb je geen last van de CSS conflicten die je bij veel andere plugins krijgt (die proberen om compatibiliteit met elk denkbaar thema te bieden). De plugin introduceert overigens geen nieuwe blokken; alle blok patronen en pagina layouts maken gebruik van de blokken in de WordPress core. Maar wel op een hele goede manier.

Veel potentie

Toegegeven, blok patronen waren nog geen onderdeel van de WordPress core toen Twenty Twenty werd uitgerold. Dus het is niet zo verwonderlijk dat dit standaard WordPress thema de potentie van de blok editor niet ten volste weet te benutten. In combinatie met de gratis Twentig plugin kun je dat wel. Hoewel de plugin met slechts 5.000 actieve installaties aardig onder de radar is gebleven, zijn degenen die Twentig ontdekt hebben razend enthousiast. Alle 37 beoordelingen die de toolbox op dit moment heeft, zijn 5 sterren. Ik hoop dat de ontwikkelaars van het nieuwe Twenty Twenty-One thema, dat in december samen met WordPress 5.6 gelanceerd wordt, een voorbeeld nemen aan de features die Twentig te bieden heeft. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.