Top 6 Facebook plugins voor WordPress

Top 6 Facebook plugins voor WordPress

Of je nu blogt voor geld of voor je plezier, het is tegenwoordig van essentieel belang dat je methodes integreert om je content op sociale media te delen, en dan met name de grote sociale netwerken zoals Facebook. Want ja, met meer dan 1 miljard actieve gebruikers kun je Facebook niet simpelweg negeren.

Facebook plugins voor WordPress

Het kan flink wat tijd kosten om alles handmatig op Facebook te zetten. Gelukkig zijn er diverse handige Facebook plugins verkrijgbaar, waarmee je je content op verschillende manieren aan miljoenen Facebook gebruikers kunt presenteren, evenementen kunt aankondigen en met je volgers in contact kunt komen.

We hebben de 6 beste Facebook plugins voor WordPress voor je op een rijtje gezet!

Official Facebook Plugin (niet meer ondersteund sind april 2018)

Facebook plugin voor wordpress

Facebook is de officiële WordPress plugin van Facebook, die vol zit met handige features om de zichtbaarheid van je blog te vergroten. De Facebook plugin bevat alle typische social sharing functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om Like, Follow en Send buttons toe te voegen, evenals een Like Box en een Recommendations Box. Daarbij krijg je toegang tot allerlei statistieken, en kun je in de gaten houden hoe je lezers je content delen op Facebook.

Download de Official Facebook Plugin

Facebook Members Plugin

Crunchify Facebook Members plugin

Facebook Members is een simpele plugin waarmee je een Like box en een Recommendations balk aan je WordPress site kunt toevoegen. De Like box geeft het aantal gebruikers weer dat je pagina heeft geliked en geeft gebruikers de mogelijkheid om berichten op je Facebook pagina te lezen zonder dat ze de pagina zelf hoeven te bezoeken. De Recommendations balk biedt gebruikers de mogelijkheid om je blogposts te liken, te delen en aanbevelingen te krijgen.

Download de Facebook Members

Facebook Page Promotor Lightbox

de Facebook Page Promotor Lightbox plugin voor WordPress

Zoals de naam al suggereert is deze gratis plugin bedoeld om website bezoekers in Facebook fans te converteren. Zodra de plugin geactiveerd is wordt er een Facebook Like box in een lightbox weergegeven. Je kunt deze configureren om hem te tonen op pagina’s, bij berichten, op je homepage, enzovoorts. De premium versie bevat nog meer geavanceerde features.

Download de Facebook Page Promotor Lightbox

Facebook Wall & Social Integration Plugin

Facebook Wall & Social Integration Plugin

Met deze plugin kun je een live feed van je Facebook pagina, profile feed en groepsberichten op je WordPress site weergeven. Je kunt de plugin helemaal naar eigen wens aanpassen. De Pro versie biedt nog meer opties, zoals video post feeds, photo posts, advanced post filtering, enzovoorts.

Download de Facebook Wall & Social Integration Plugin

Custom Facebook Feed Plugin

Custom Facebook Feed Plugin

Deze plugin doet min of meer hetzelfde als de Facebook Wall & Social Integration Plugin, maar je hebt veel meer aanpassingsopties. Zo kun je een geheel unieke Facebook feed op je WordPress website weergeven. Waar de meeste plugins de default Facebook uitstraling voor je feed behouden, biedt deze plugin talloze styling opties om de feed aan te passen aan het ontwerp van je website. De plugin is geoptimaliseerd voor mobiel en heeft nog vele andere opties, waaronder custom CSS integratie en Facebook evenementen weergave.

Download de Custom Facebook Feed Plugin

Facebook Publish Plugin

Facebook Publish Plugin

Deze plugin publiceert automatisch je nieuwste blogberichten op je Facebook pagina, maar je hebt wel de optie om het bericht aan te passen. Je kunt de plugin instellen dat hij het bericht plaatst meteen nadat hij gepubliceerd is, of pas later. De plugin bevat tevens een handige functie die je de mogelijkheid geeft om meerdere timelines tegelijk weer te geven.

Download de Facebook Publish Plugin

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.