Tooltipy: dynamische tooltips voor WordPress

Tooltipy: dynamische tooltips voor WordPress

In dit artikel vertellen we je alles over dynamische tooltips, en hoe je deze met behulp van de Tooltipy plugin kunt toepassen op je WordPress site.

Wat is een tooltip?

Een tooltip is een kader dat verschijnt wanneer een gebruiker met de muis over een bepaald object heen gaat, bedoeld om toelichting of extra informatie over het betreffende object te verstrekken. Een object kan een woord of zoekterm zijn, maar bijvoorbeeld ook een invoerveld. In zo’n geval zou in het kader dan informatie staan over wat je in het betreffende invoerveld moet invullen, of op welke manier.

Dynamische tooltips

Tooltips kunnen heel simpel zijn, als een soort mini pop-up met wat informatieve tekst erin. Dit soort simpele tooltips zijn vaak ook erg doeltreffend. Toch kan het zijn dat je behoefte hebt aan dynamische tooltips voor je website. En op dat gebied is er heel veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan tooltips met statische afbeeldingen of .gifjes, of tooltips die met een subtiele animatie worden weergegeven. Wanneer je het goed aanpakt, kunnen dynamische tooltips echt toegevoegde waarde hebben voor je bezoekers, en kunnen ze ook een esthetische aanvulling zijn op de look en feel van je WordPress site.

Tooltipy voor WordPress

De Tooltipy plugin is een dynamische tooltip generator voor WordPress, waarmee je eenvoudig responsive tooltips voor individuele objecten kunt creëren. Het enige dat je hoeft te doen is je objecten, beschrijving en afbeeldingen invoeren, en het script doet de rest. Tooltipy is gemakkelijk te gebruiken en aan te passen. Je tooltip kaders kunnen afbeeldingen, links en andere elementen bevatten. Tooltipy biedt ook verschillende animatie effecten, evenals een widget waarmee je de lijst met de aan het artikel gerelateerde objecten kunt weergeven. En als je een beetje overweg kunt met CSS, kun je aangepaste regels voor inline zoektermen en pop-ups gebruiken.

Tooltipy is een gratis plugin, maar mocht je behoefte hebben aan nog meer functionaliteiten dan kun je de premium versie aanschaffen. Het is in elk geval zeker de moeite waard om even de mogelijkheden van deze plugin te bekijken!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.