Nieuwe tools voor thema ontwikkelaars

Nieuwe tools voor thema ontwikkelaars

WordPress contributor teams hebben de afgelopen weken meerdere nieuwe tools voor thema ontwikkelaars uitgerold. Deze hebben de potentie om de kwaliteit van nieuwe thema’s aanzienlijk te verbeteren. Het gaat om de Theme Sniffer plugin en een tool die WP Theme Auditor heet.

Tools voor thema ontwikkelaars

Theme Sniffer

Theme Sniffer is een plugin die gebruik maakt van zogeheten custom sniffs voor PHP_CodeSniffer om een thema te testen tegen de WordPress programmeerstandaarden, en controleert op PHP versie compatibiliteit. De plugin is handig voor zowel thema recensenten als thema ontwikkelaars die hun thema’s willen laten goedkeuren voor het WordPress.org directory. Theme Sniffer bevat verschillende optionele standaarden om te testen, in aanvulling op de richtlijnen voor thema recensies. Het is niet verplicht om Theme Sniffer checks te gebruiken voor nieuwe thema’s, maar recensenten kunnen de plugin gebruiken om het proces te versnellen

WP Theme Auditor

Het Accessibility team heeft ook een tool genaamd WP Theme Auditor gepubliceerd. Deze draait Axe tests tegen een thema om geautomatiseerde feedback over de toegankelijkheid te genereren. Axe is een open source bibliotheek en test engine die ontwikkeld is door de toegankelijkheidsexperts van Deque. Het WP Theme Auditor pakket kan geïnstalleerd worden in de root directory van een thema. Vervolgens kunnen ontwikkelaars test cases toevoegen. Voorbeelden zijn beschikbaar in het README bestand van het project. Tests worden standaard gedraaid tegen http://one.wordpress.test, maar ontwikkelaars kunnen ook een andere testomgeving URL specificeren.

Het Accessibility team is van plan om de test cases in de tool uit te breiden zodat deze alle content van het huidige Theme Unit Test Data pakket bevat. Tijdens de meest recente teamvergadering besloten ze om WP Theme Auditor aan te raden als WordPress test tool. Ze zullen er binnenkort meer details over plaatsen op het make.wordpress.org/accessibility blog.

We houden je uiteraard op de hoogte over de ontwikkelingen van deze en andere nieuwe tools voor thema ontwikkelaars.

 

Lees ook: WordPress thema ontwikkelaars adverteren met Gutenberg compatible thema’s

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.