Tips voor het starten van een eigen website

Je eigen website opzetten is – in het huidige digitale tijdperk – nog nooit zo gemakkelijk geweest. Feitelijk kan je binnen enkele minuten een website online hebben. Dit maakt het hebben van je eigen website natuurlijk zéér aantrekkelijk. Maar waar moet je beginnen bij het starten van je eigen website? In dit artikel geven we je enkele tips wanneer je overweegt om te starten met je eigen website.

Website starten tips

Denk na over je domeinnaam

Je domeinnaam is het allereerste wat mensen van je website zullen gaan zien. Het is dus belangrijk om na te denken over wat voor domeinnaam je neemt. Is je website nationaal georiënteerd, dan is een .NL domeinnaam een wijze keuze. Heb je internationale ambities, dan is een .COM bijvoorbeeld een beter idee. Ook dien je goede na te denken over de daadwerkelijke naam van je website. De belangrijkste regel is dat je je domeinnaam beter kort kan houden, want dan is deze beter te onthouden.

Kies een goede hostingpartner

Er is niets zo slecht als besparen op je webhostingpakket. Dat neemt niet weg dat je op zoek wilt naar een goedkope deal. Zorg ervoor dat je de markt een beetje kent en je webhosting afneemt bij een betrouwbaar webhostingbedrijf. Prijsvechters blijken vaak achteraf duurkoop te zijn doordat je met downtime komt te zitten waardoor je website onbereikbaar is. Enkele goede, grote en betrouwbare partijen in Nederland zijn TransIP, Hostnet en Yourhosting.

Zorg voor een goede basis

Zodra je een domeinnaam en hostingpartner hebt uitgekozen, is het belangrijk om te kiezen voor een solide systeem waarop je website draait. Vanzelfsprekend zal het je niet verbazen dat wij fan zijn van WordPress, het open source content management systeem waar onze website om draait. Waarom? Het is het populairste website systeem ter wereld, het heeft een bruisende, actieve community achter zich en is uitermate goed gedocumenteerd en zéér gebruiksvriendelijk. Een echte aanrader en als je hulp nodig hebt kun je hier de Nederlandstalige WordPress Handleiding bestellen.

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.