De beste WordPress thema’s in Pinterest stijl

De beste WordPress thema’s in Pinterest stijl

Pinterest heeft een aantrekkelijk design dat wordt gekenmerkt door een ‘masonry’ grid voor pins. In een gewoon grid zouden de items in perfect gelijke rijen worden geplaatst. Bij een masonry grid zijn sommige items langer of korter dan andere, want het effect doet deken aan lagen van bakstenen. Als je graag een design zoals Pinterest voor je eigen site zou willen, zoek dan niet verder. Dit zijn de beste premium WordPress thema’s in Pinterest stijl!

6 WordPress thema’s in Pinterest stijl

#1. Skin ($52)

Pinterest stijl

Skin heeft een schitterende masonry layout voor blogberichten en afbeeldingen, die klein genoeg zijn om er snel doorheen te browsen maar niet zo klein dat je erop moet klikken om ze uit te vergroten. Skin wordt gepromoot als “GIF friendly” thema, dus als je veel GIFs in je blogberichten zet is dit thema een uitstekende keuze. Skin biedt ingebouwde social sharing, AdSense optimalisatie en zelfs WooCommerce integratie, dus je zou dit thema ook heel goed voor een webshop kunnen gebruiken.

Meer info

#2. Daze ($49)

Pinterest stijl

Daze is een clean, ultra-modern thema met precieze layouts, kleurrijke accenten, een scherpe, gewaagde typografie en een breed scala aan praktische features. Hoewel je de keuze hebt uit meerdere layouts, biedt Daze ook een aantal opties voor een masonry design in Pinterest-stijl. Elke post op de ‘muur’ linkt naar de volledige post, die een volledig artikel kan zijn of simpelweg een grotere versie van de afbeelding.

Meer info

#3. Pin ($49)

Pinterest stijl

Pin is een van de meest flexibele WordPress thema’s in Pinterest stijl. Je kunt er alle kanten mee op, en zelfs je bezoekers de mogelijkheid bieden om hun eigen content in te dienen. Ondanks het feit dat het design er enigszins rommelig uitziet, is het niet lastig te navigeren of te vinden wat je zoekt. Indien gewenst kun je het geheel ook simplificeren, bijvoorbeeld door slechts één menu te gebruiken, of door de zijbalk weg te laten. Pin biedt tevens advertentieruimte en een recensie-systeem, wat dit thema zeer geschikt maakt om geld te verdienen middels advertenties en affiliate marketing.

Meer info

#4. Pluto ($69)

Pinterest stijl

Pluto is een snel en responsive WordPress thema met een Pinterest-achtige grid voor je blogberichten. Er is een menu in de linker zijbalk, dat je eventueel ook bovenaan de pagina kunt plaatsen. De subtiele animaties geven dit thema een moderne look en feel. Dankzij de vele aanpassingsmogelijkheden kun je heel diverse layouts creëren en toch het premium gevoel behouden.

Meer info

#5. PinThis ($49)

Pinterest stijl

PinThis is een van de meest moderne en kleurrijke WordPress thema’s in Pinterest stijl. Het zal in de eerste instantie wellicht niet meteen aan Pinterest doen denken, maar dat komt grotendeels door de donkere achtergrond (die je uiteraard ook heel makkelijk kunt aanpassen). PinThis biedt ingebouwde social buttons en video embeds die perfect in het design passen. En omdat dit thema geoptimaliseerd is voor AdSense, is het ook een prima keus voor wie geld wil verdienen met zijn of haar website.

Meer info

#6. Crush ($49)

Pinterest stijl

Crush is een aantrekkelijk, minimalistisch WordPress thema dat gebruikt kan worden voor het tonen van je freelance werk, foto’s, muziek of blogberichten. Het thema geeft je posts een soort ‘kaart’ ontwerp dat lijkt op dat van Pinterest, alleen worden ze hier netjes in rijen en kolommen gesorteerd. Als je op zoek bent naar een simpel thema met een layout zoals Pinterest, maar dan net even wat meer geordend, dan is Crush een prima keus.

Meer info

Lees ook: De beste premium Instagram plugins voor WordPress.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.