WordPress 5.9 introduceert taalschakelaar op inlogscherm

WordPress 5.9 introduceert taalschakelaar op inlogscherm

Meer dan de helft van alle WordPress websites (50.5%) maakt gebruik van vertalingen voor niet-Engelssprekende gebruikers. Het is dus logisch dat deze gebruikers graag willen kunnen registreren en inloggen in hun eigen taal. Vier jaar nadat er een ticket werd geopend om een taalschakelaar op het inlogscherm van WordPress te integreren, gaat het dan eindelijk gebeuren. De taalschakelaar zal worden uitgerold met WordPress 5.9, waarvan de officiële release gepland staat voor 25 januari.

Taalschakelaar op inlogscherm

WordPress 5.9 zal een nieuwe dropdown op het inlogscherm introduceren, welke alle talen weergeeft die op de betreffende WordPress website geïnstalleerd zijn. Gebruikers kunnen op die manier zelf de gewenste taal selecteren zodra ze op het inlogscherm terechtkomen. De gekozen taal wordt niet alleen toegepast voor het inloggen op de website, maar voor het resetten van wachtwoorden. Nieuwe talen kunnen eenvoudig door admin gebruikers worden toegevoegd bij Instellingen > Algemeen op het WordPress dashboard.

Bijdrage leveren? Help met testen!

Het 5.9 release team verwelkomt mensen die een bijdrage willen leveren aan de nieuwe feature door op bugs te testen. Anne McCarthy heeft een gedetailleerde handleiding gepubliceerd voor het testen van de full-site editing features die WordPress 5.9 zal introduceren. Testers worden gevraagd om de lijst met reeds geïdentificeerde problemen na te lopen, alvorens zij aangetroffen bugs rapporteren op Trac of op de Alpha/Beta fora.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.