Swift Control plugin vervangt WordPress gereedschapsbalk

Swift Control plugin vervangt WordPress gereedschapsbalk

David Vongries, de maker van het Page Builder Framework thema, heeft afgelopen week zijn nieuwe Swift Control plugin gelanceerd. Deze plugin vervangt de WordPress gereedschapsbalk (ook wel toolbar of admin bar genoemd) met een custom toegangspaneel.

Over de Swift Control plugin

Swift Control voegt een nieuwe knop toe aan de front-end van elke site waar de plugin geactiveerd is. Wanneer je hierop klikt, vouwt de knop zich tot een aantrekkelijk uitziend menu met knoppen die naar de verschillende admin vensters leiden. De links staan standaard zo ingesteld dat ze verwijzen naar het dashboard, het bewerkingsvenster voor de huidige blogpost en de customizer. Maar als admin kun je het uiterlijk van het front-end controlepaneel aanpassen, alsmede welke links er worden weergegeven.

Ideaal voor cliënten

Over het algemeen verschilt de standaard functionaliteit van Swift Control niet heel veel van de normale WordPress gereedschapsbalk. Wat deze plugin uniek maakt zijn alle aanpassingsmogelijkheden. Het is een prima optie voor gebruikers die vanaf de front-end graag meer controle willen over hun admin functies.

“We hebben dit ongeveer drie jaar geleden voor ons multisite netwerk gebouwd, om het onze cliënten makkelijker te maken om te navigeren en toegang te verkrijgen tot de belangrijkste onderdelen van hun website,” zei Vongries. “Uiteindelijk gebruikten we dit – wat toen nog slechts uit een paar stukjes custom code bestond – op alle websites van onze cliënten. Ik raakte er zo aan gewend dat ik het nu ook op mijn eigen websites gebruik.”

Aanpassingsmogelijkheden

De gratis versie van de Swift Control plugin bevat momenteel zeven widgets:

  • Dashboard
  • Edit {Post Type}
  • Customize
  • New Post
  • New Page
  • Themes
  • Plugins

Swift Control Pro biedt extra widgets, waaronder een WooCommerce widget en een logout widget. Je kunt deze widgets naar elke gewenste plek op het controlepaneel slepen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de positie van het controlepaneel zelf te wijzigen, maar daar wordt hard aan gewerkt!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.