Stap voor stap uitleg hoe je een back to top scroll knop toevoegt aan je WordPress website

Stap voor stap uitleg hoe je een back to top scroll knop toevoegt aan je WordPress website

Je hebt het vast al vaker gezien: wanneer je aan de onderkant van een pagina belandt, zie je een klein knopje die je weer terug omhoog brengt wanneer je er op klikt. Dit is een erg handige toevoeging voor een website; de gebruiker hoeft immers slechts 1 keer op de knop te klikken om weer terug omhoog te gaan, in plaats van dat hij handmatig omhoog moet scrollen. Zo’n knop is extra nuttig op een website met erg lange pagina’s.

In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je zelf een back to top scroll knop kunt toevoegen aan jouw WordPress website.

Voeg een back to top scroll knop toe aan je wordpress website

Het toevoegen van een back to top scroll knop is erg eenvoudig. En als je kennis hebt van programmeren, kun je profiteren van enkele geweldige jquery plugins om de knop zelf toe te voegen, bijvoorbeeld met scrollToTop: http://www.jqueryscript.net/other/jQuery-Plugin-For-Smooth-Scroll-To-Top-Bottom-scrollToTop.html

Makkelijk een plugin installeren voor de scroll knop

Heb je geen kennis van programmeren? Geen probleem! Er zijn vele plugins beschikbaar voor WordPress om je hiermee te helpen. Laten we kiezen voor de gratis plugin WPFront Scroll Top. Download de plugin hier.

WPFRONT SCROLL TOP Scroll button voor WordPress

Download WPFront Scroll Top, pak de bestanden uit en upload deze naar de map wp-content/plugins op jouw server. Activeer de plugin in je controlepaneel. Als de plugin eenmaal is geactiveerd, kun je hem inschakelen via de instellingen pagina. Allemaal heel eenvoudig. Je kunt de plugin trouwens ook via het WordPress menu (PLUGINS > NIEUWE PLUGIN) zoeken en vervolgens direct installeren.

Deze plugin biedt vele mogelijkheden om je te helpen de back to top scroll knop naar wens aan te passen. Zo kun je onder andere smooth scrolling in- of uitschakelen, de knop automatisch verbergen, de doorzichtigheid van de knop instellen en kiezen om een tekst of afbeelding te tonen. Ook kun je natuurlijk de positie van de knop instellen, kiezen uit verschillende afbeeldingen om te gebruiken of er één zelf uploaden.

Met andere woorden, deze plugin is eenvoudig in gebruik maar erg veelzijdig. Een prima keuze als je een simpele maar krachtige oplossing zoekt voor het toevoegen van een ‘back to top’ scroll knop aan jouw WordPress website.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.