Snow Monkey Editor plugin: custom styles voor core blokken

Snow Monkey Editor plugin: custom styles voor core blokken

In de periode dat de blok editor nog maar net in de WordPress core was geïntegreerd, schoten de blok plugins als paddenstoelen uit de grond. Extensies zoals CoBlocks, Stackable, Ultimate Addons for Gutenberg, Kadence Blocks, Qubely Blocks en Ultimate Blocks bevatten vaak tientallen blokken. Deze blok plugins richtten zich voornamelijk op blokken die features toevoegden die (nog) niet in de WordPress core blokken zaten. Sinds het Block Directory op WordPress.org werd gelanceerd, zien we ook steeds meer ‘enkele’ blok plugins. Een klein deel van de plugin ontwikkelaars bouwt niet zozeer nieuwe blokken, maar richt zich vooral op het experimenteren met bestaande WordPress core blokken. Snow Monkey Editor, een gratis plugin ontwikkeld door Takashi Kitajima, is daar een goed voorbeeld van.

Over de Snow Monkey Editor plugin

In plaats van een of meerdere custom blokken toe te voegen, breidt de Snow Monkey Editor de blok editor uit om unieke stijlen aan de standaard WordPress core blokken toe te voegen. De plugin voegt een icoon van een appje toe aan de gereedschapsbalk.

Als je op het aapje klikt, krijg je uiteenlopende extra opties voor het opmaken van tekst. Hierbij kun je denken aan achtergrondkleuren, tekstkleuren, lettertype groottes, spatiering, highlights, enzovoorts.

Als je bijvoorbeeld een eenvoudig Paragraaf blok hebt, kun je die met Snow Monkey Editor compleet transformeren door er verschillende stijlen aan toe te voegen. Hieronder zie je hoe makkelijk dat in zijn werk gaat:

Maak je gebruik van het Lijst blok? Dan kun je kiezen uit verschillende kant-en-klare stijlen om je lijsten interessanter te maken.

Ook voor het Afbeelding blok biedt Snow Monkey Editor allerlei extra opties. Zo kun je je afbeeldingen een drop shadow of een alternatieve vorm geven.

Tot slot

De Snow Monkey Editor plugin is gratis te downloaden via WordPress.org en heeft op dit moment meer dan 10.000 actieve installaties. De plugin kan met elk WordPress thema gebruikt worden. Goed om te weten: als je de plugin op een gegeven moment besluit te deactiveren, worden alle blokstijlen automatisch omgezet naar de standaard core stijlen. Ben je net zo enthousiast als wij over deze plugin? Check dan ook even de Snow Monkey Blocks plugin (die tientallen custom blokken toevoegd) en het Snow Monkey WordPress thema van Takashi Kitajima.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.