Snapshot plugin introduceert nieuwe features

Snapshot plugin introduceert nieuwe features

Snapshot is een premium backup plugin, ontwikkeld door WPMU Dev (de ontwikkelaars achter onder andere Smush, Hummingbird en Defender). Snapshot behoorde al tot een van de betere backup plugins voor WordPress, maar met het recent gelanceerde Snapshot V4 hebben ze de lat nog hoger weten te leggen. Hieronder belichten we kort wat er allemaal is verbeterd in de Snapshot plugin.

Nieuwe features van de Snapshot plugin 

Incrementele backups

In de meeste gevallen pas je slechts 1% van je website aan. Wat is dan het nut om elke keer ook backups te maken van de andere 99%? Dit zorgt alleen maar voor talloze bijna identieke kopieën van je website, die een heleboel ruimte in beslag nemen. De nieuwe incrementele backup feature van Snapshot is een absolute game changer. Snapshot maakt in feite één volledige backup van je site, en daarna alleen backups van de wijzigingen die je aanbrengt. Dit bespaart je niet alleen een hoop opslagruimte, maar minimaliseert ook het risico dat je tegen problemen aanloopt.

Backups bekijken op hun eigen dashboard

Hosting backups hebben in Snapshot V4 een eigen dashboard gekregen. Hier kun je de details van je hosting backups bekijken en een kopie van elke backup downloaden. Wil je je backups beheren, dan hoef je alleen maar op de Manage link te klikken, waarna je op The Hub terecht komt. In de toekomst moet het mogelijk zijn om alles gewoon vanuit Snapshot te beheren.

Bescherming voor je testsite

Bij WPMU Dev vinden ze dat backups van je testomgeving net zo belangrijk zijn als backups van je live site. Daarom biedt de Snapshot plugin nu ook de mogelijkheid om backups te maken van je testsite. Die worden op dezelfde manier verwerkt als je andere backups, en kunnen met enkele muisklikken ook worden teruggezet wanneer dat nodig is. 

Nieuwe Automate integratie

Zelfs al neem je alle maatregelen met betrekking tot veilig WordPress plugins updaten in acht, het kan voorkomen dat je er na het updaten achterkomt dat er een compatibiliteitsprobleem is. Dan wil je eigenlijk terug naar hoe je site was vlak voor de update. Dankzij de integratie met Automate is dat nu mogelijk. Wanneer Automate gelinkt is aan Snapshot, worden er namelijk automatisch een volledige backup van je website gemaakt voordat er updates worden geïnstalleerd. Ideaal!

Meer weten over de Snapshot plugin?

Check de WPMU Dev website en meldt je aan voor een gratis proefperiode van de Snapshot plugin.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.