Google lanceert Site Kit plugin voor WordPress

Google heeft een speciale Site Kit plugin voor WordPress gelanceerd. De beta versie was al eerder beschikbaar voor ontwikkelaars, maar is nu officieel beschikbaar voor iedereen. Wat kun je allemaal met Site Kit?

Wat is Google Site Kit?

Site Kit is een WordPress plugin die gebruikers in staat stelt om verschillende Google diensten in te stellen en te configureren, zodat zij die gegevens op hun WordPress dashboard kunnen bekijken.

Zo heb je je officiële statistieken van Google Search Console, Google Analytics, PageSpeed Insights en AdSense allemaal op één plek. Zo kun je heel eenvoudig de stats beheren van individuele pagina’s én van je hele website. Google Site Kit biedt WordPress gebruikers een complete out-of-the-box oplossing voor het WordPress dashboard. Met deze plugin hoef je niet langer al je belangrijke gegevens uit verschillende bronnen te plukken, wat een hoop werk bespaart. Daarbij heb je geen aparte Google Analytics Dashboard plugins meer nodig. Website-beheerders kunnen ook rollen toewijzen en individuele toestemmingen toekennen aan gebruikers. De plugin is daardoor bijzonder handig voor WordPress professionals die websites bouwen voor opdrachtgevers.

Wat heeft het Site Kit dashboard zoal te bieden?

Het hoofd-dashboard van Site Kit, zoals op de onderstaande afbeelding te zien is, biedt een overzicht van belangrijke veranderingen en hoe gebruikers op je website terecht komen. De individuele paginarapportages laten de prestaties van specifieke content zien. Met PageSpeed Insights en Analytics kun je bijvoorbeeld bekijken of de laadtijd van een pagina de bounce rate beïnvloed. Op de Optimize pagina kun je ook A/B tests instellen.

site kit plugin

Het plan is om in de toekomst nog meer Google diensten aan plugin toe te voegen.

Waar kan ik de Google Site Kit plugin downloaden?

De Google Site Kit plugin is gratis te downloaden via WordPress.org. Je kunt ook op je WordPress Dashboard naar Plugins > Nieuwe plugin gaan en zoeken op ‘Site Kit’.

 

 

2 reacties op “Google lanceert Site Kit plugin voor WordPress”

  1. Paula schreef:

    Helaas krijg ik de melding bij connecting: “An error occurred: We were unable to send credentials to your WordPress site. Please go back to your site and restart the setup. The following error was returned: Only authenticated users can access the REST API.”

  2. Ton schreef:

    Dit is geweldig nieuws voor alle eigenaars van WordPress-websites. Deze sitekit is handig om de meest krachtige services van Google – zoals Search Console, Google Analytics, Google Adsense, PageSpeed Insight, Google Optimize en Google Tag Manager – rechtstreeks te verbinden met de WordPress-website. Dat is tijdbesparend. Bedankt voor het delen van het artikel.

Geef een reactie