Simple Google Docs Viewer plugin

Simple Google Docs Viewer plugin

Als je PDF bestanden op je WordPress website wilt zetten, kun je simpelweg de bestanden uploaden naar de WordPress media bibliotheek, de URL’s kopiëren en de links naar de bestanden op de gewenste plek plaatsen. Maar wellicht is het in bepaalde gevallen gewenst om de PDF in een blogbericht of pagina te embedden. En dat kan met de Simple Google Docs Viewer plugin. Deze biedt je de mogelijkheid om zowel PDF bestanden als Word bestanden en PowerPoint presentaties op je WordPress website te publiceren.

Simple Google Docs Viewer plugin

De Simple Google Docs Viewer plugin is een lichtgewicht plugin en heel makkelijk in gebruik. Je kunt je PDF bestanden, Word bestanden en PowerPoint bestanden uploaden en de URL kopiëren. Met behulp van een simpele shortcode kun je je bestanden vervolgens op elke gewenste pagina integreren. Een bestand wordt binnen een mooi iframe op de pagina weergegeven. Je kunt daarbij zelf de lengte en de breedte van het iframe instellen. De gebruiker kan scrollen binnen het kader, dus ook bestanden die uit meerdere pagina’s bestaan zijn geen enkel probleem. Afhankelijk van de bestandsgrootte kan het enkele seconden duren voor een PDF wordt weergegeven.

De plugin biedt tegenwoordig ook ondersteuning voor https. Bovendien zijn de iframes nu standaard responsive. Je bestanden kunnen in principe dus vanaf elk apparaat worden bekeken. Inzoomen en uitzoomen binnen het kader is ook mogelijk. En mocht de gebruiker het bestand in een nieuw venster willen openen, dan is dat slechts een kwestie van op de pop-out link rechtsboven in het kader klikken.

Installatie

De Simple Google Docs Viewer plugin is helemaal gratis en kan worden geïnstalleerd via de plugin installer in je WordPress Dashboard. Je kunt er ook voor kiezen om het ZIP bestand hier te downloaden en het vervolgens via het Upload tabblad in je Dashboard te uploaden.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.