Simpel afbeeldingen toevoegen aan de WordPress widget zijbalk

Het toevoegen van een afbeelding aan je pagina’s is echt super simpel in WordPress!

Eerst moet je zorgen dat je je afbeelding upload: je klikt op de ‘Add Media’ knop op je dashboard en je kunt de gewenste afbeelding selecteren en uploaden. Maar hoe zorg je nu dat je afbeelding wordt weergegeven in de WordPress zijbalk? Daar zijn twee makkelijke methodes voor, die we hieronder zullen beschrijven.

Methode #1: handmatige HTML codering

Maak je geen zorgen: je hoeft niet zelf te programmeren! We hebben de code al klant en klaar voor je. Eerst sleep je een Text widget naar de gewenste locatie in je zijbalk. Vervolgens plak je de onderstaande code in de Text widget:

Afbeelding toevoegen wordpress css

Let op, je moet nog wel de link waar de afbeelding naar verwijst, de locatie van de afbeelding en je zoekwoord veranderen!

Methode #2: Simple Image Widget Plugin

Simple Image widget voor wordpress afbeeldingen toevoegen

Installeer eerst deze plugin. Ga vervolgens naar de Widgets pagina en sleep het Image widget naar de gewenste locatie. De widget heeft een simpele, intuïtieve interface met een knop waarmee je je afbeeldingen kunt uploaden. Daarnaast zijn er ook nog een aantal velden waarin je o.a. het gewenste formaat van de afbeelding, de url waar je afbeelding naartoe moet linken en de link tekst kunt invullen. Ook kun je het hier aangeven als je wil dat de afbeelding in een nieuw tabblad of venster geopend wordt. Opslaan en je bent klaar!

2 reacties op “Simpel afbeeldingen toevoegen aan de WordPress widget zijbalk”

 1. Wim schreef:

  Handig ja. Maar hoe kan ik een widget (met louter een afbeelding, of misschien ook wat tekst) laten vertonen op slechts één pagina? Ik wil op 4 verschillende pagina’s 4 verschillende afbeeldingen vertonen. Hoe moet dat?

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Wim,
   Hier kan je de plugin “simple page sidebars” voor gebruiken. Daarmee kun je per pagina een nieuwe sidebar aanmaken waar je dan dus iets unieks per pagina in kan plaatsen.
   Mvg
   Thijs

Geef een reactie