Update je afbeeldingen met de Replace Image plugin

Update je afbeeldingen met de Replace Image plugin

Het is een veelvoorkomend probleem bij WordPress gebruikers – je upload een afbeelding naar je Media Bibliotheek, om er vervolgens achter te komen dat je nog iets moet bewerken. Je photoshopt de afbeelding en upload hem opnieuw. Met als gevolg dat er uiteindelijk van bijna elke afbeelding minimaal twee versies in je Media Bibliotheek staan. Dat neemt natuurlijk een hoop onnodige ruimte in beslag, en het is ook niet bepaald overzichtelijk. Wat nog erger is: als je naar afbeeldingen hebt verwezen en deze vervolgens hebt vervangen kan het zijn dat de referenties niet meer kloppen, met als gevolg dat de afbeeldingen dan niet eens meer zichtbaar zijn. En handmatig al je afbeeldingen uitzoeken kost veel te veel tijd (waar we toch al een chronisch tekort aan hebben!). Gelukkig is er ook een andere oplossing: de Replace Image plugin.

Replace Image plugin

Met de gratis Replace Image plugin kun je nieuwe versies van je afbeeldingen uploaden, terwijl de URL en attachment ID behouden blijven. Dit stelt je in staat om een afbeelding snel en gemakkelijk door een geüpdatete versie te vervangen, zonder dat je referenties ineens niet meer kloppen.

Installatie en gebruik

Klik op Plugins > Add New in het WordPress Dashboard en zoek op ‘Replace Image.’ Klik op ‘Install Now’ en vervolgens op ‘Activate Plugin.’ De plugin werkt out-of-the-box, je hoeft in principe niets te configureren. De Replace Image plugin is heel makkelijk in gebruik. Je zoekt simpelweg de afbeelding die je wil vervangen, klikt op de ‘Replace Image’ knop, en de rest wijst zich vanzelf.

replace image plugin

Let op: soms moet je je cache even legen voor je de geüpdatete versie van een afbeelding kunt zien. Werkt de plugin niet? Dan moet je mogelijk de cache van zowel je browser en/of je WordPress caching plugins uitschakelen. Bij Tools > Replace Image kun je lezen hoe dat moet.

BONUS TIP: mocht je niet over Photoshop beschikken, er zijn ook een aantal handige WordPress plugins voor fotobewerking!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.