Online registratie voor WCEU 2020 nu geopend

Online registratie voor WCEU 2020 nu geopend

WCEU 2020 stond oorspronkelijk gepland voor 4 – 6 juni in de mooie Portugese stad Porto. Half maart werd bekend gemaakt dat WordCamp Europe zou worden uitgesteld naar 2021. Dit vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vrijwel heel Europa zit op slot en evenementen zijn in de meeste landen verboden, dus een fysiek evenement bleek niet mogelijk. In april werd aangekondigd dat er toch een WCEU zou komen dit jaar; alleen dan als virtueel evenement. Inmiddels is de online registratie voor WCEU 2020 geopend. En de tickets zijn gratis!

WCEU voor het eerst een virtueel evenement

WordCamp Europe wordt door velen gezien als hét Europese WordPress evenement van het jaar. Veel WordPress professionals én amateurs maken van de gelegenheid gebruik om kennis te delen en te netwerken. Voor het eerst in de achtjarige geschiedenis van het evenement, moet de Europese WordPress gemeenschap dit jaar vanuit huis netwerken. De organisatie doet er echter alles aan om een virtueel evenement van het hoogste niveau te realiseren. WCEU zal van start gaan met een virtuele Contributor Day op 4 juni, gevolgd door twee halve dagen van lezingen en workshops, welke via livestreams zullen worden uitgezonden.

Online registratie

De organisatie van WCEU verwachtte in de eerste instantie zo’n 3.000 deelnemers. Toen brak de coronacrisis uit. Nu het evenement online gehost wordt, denken ze dat dat aantal zowel hoger als lager kan uitvallen. Tickets zijn gratis beschikbaar op de WCEU website, dankzij de sponsors van het evenement. Het registreren voor een WCEU 2020 ticket is optioneel. Maar mensen die graag willen deelnemen aan virtueel netwerken, Q&A sessies en de Contributor Day, moeten wel geregistreerd zijn.

WCEU 2021

Volgend jaar hoopt de organisatie weer een fysiek evenement te kunnen hosten. Dit zal dan op 3 juni 2021 alsnog van start gaan in Porto.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.