Reactieknoppen voor je WordPress site

reactieknoppen

We zijn inmiddels wel redelijk bekend met de nieuwe Facebook reactieknoppen, die fungeren als alternatief voor de welbekende Like knop. Gebruikers kunnen sinds februari reageren op berichten met een verblufte, verdrietige, blije of boze emoticon, of ze kunnen een hartje gebruiken. In dit artikel laten we je kennis maken met 3 plugins, waarmee je een soortgelijk reactiesysteem op je WordPress site kunt toepassen.

3 reactieknoppen plugins voor WordPress

  1. DW Reactions

reactieknoppen

DW Reactions is een simpele plugin die je in staat stelt om een reactie menu, dat gebaseerd is op dat van Facebook, aan je WordPress site toe te voegen. De plugin biedt zes basisreacties.

Het reactiesysteem is in een paar eenvoudige stappen te implementeren, en je kunt precies aangeven waar het moet worden weergegeven. Maar hoewel het systeem zelf er prima uitziet, heb je met de gratis variant vrij weinig configuratie mogelijkheden. De premium versie, DW Reactions Pro, biedt net even wat meer, inclusief gedetailleerde reactie statistieken van individuele gebruikers.

  1. MyEffecto

reactieknoppen

 

 

 

 

MyEffecto is een gratis plugin waarmee je een op emoticons gebaseerd rating systeem aan je WordPress site kunt toevoegen, net zoals de Facebook reactieknoppen. De plugin biedt een solide configuratiepaneel, dat je na het activeren onder het Settings tabje kunt terugvinden. De reactieknoppen worden standaard aan al je blogberichten toegevoegd, maar je kunt onder Blog Settings ook aangeven waar de reactieknoppen wel en niet moeten worden weergegeven. MyEffecto biedt tevens de mogelijkheid om zelf nieuwe menu’s met reactieknoppen te creëren, waarbij je kunt kiezen uit tientallen emoticons en tekstlabels.

  1. Feelback Reactions

reactieknoppen

Met Feelback Reactions kun je een simpel reactieknoppen systeem aan je WordPress site toevoegen, dat naast de basic emoticons ook verschillende tekstuele opties biedt. Het mooie aan deze gratis plugin is dat er volop aanpassingsmogelijkheden zijn, waardoor je de emoticons heel goed kunt aanpassen aan de look en feel van je website. Daarbij kun je via, het gedetailleerde analytics dashboard, alle data met betrekking tot de reacties visualiseren.

Tot slot

Hoewel het integreren van reactieknoppen wellicht lijkt op een poging om de formule van Facebook te repliceren, kun je met een dergelijke functie wel meer feedback krijgen op je blogberichten. Niet iedereen zal de tijd nemen om een reactie achter te laten met nuttige feedback, maar de meeste mensen hoeven geen twee keer na te denken over het klikken op een simpele emoticon. En hoe meer feedback je krijgt, hoe beter je kunt inspelen op je bezoekers. Denk je dat reactieknoppen een goede toevoeging zouden zijn voor je WordPress site, ga er dan voor!

 

Eén reactie op “Reactieknoppen voor je WordPress site”

  1. Jan-Willem de Zwijger schreef:

    Jan-Willem de Zwijger
    Ik was eerst sceptisch over al die emoticons overal maar ik begin er aan te wennen en zie er zelfs het nut van in. Ik deed het af als een gimmick voor pubers maar “emoties” geven soms een betere indruk dan een cijfer van 1-5. DW reactions is erg herkenbaar, benieuwd of FB in gaat grijpen! Bij MyEffecto zijn de standaard emoticons saai maar die kun je aanpassen. Feelback vind ik persoonlijk de beste optie, beetje speels en volop instelmogelijkheden.

Geef een reactie