Reactieknoppen voor je WordPress site

Reactieknoppen voor je WordPress site

We zijn inmiddels wel redelijk bekend met de nieuwe Facebook reactieknoppen, die fungeren als alternatief voor de welbekende Like knop. Gebruikers kunnen sinds februari reageren op berichten met een verblufte, verdrietige, blije of boze emoticon, of ze kunnen een hartje gebruiken. In dit artikel laten we je kennis maken met 3 plugins, waarmee je een soortgelijk reactiesysteem op je WordPress site kunt toepassen.

3 reactieknoppen plugins voor WordPress

  1. DW Reactions

reactieknoppen

DW Reactions is een simpele plugin die je in staat stelt om een reactie menu, dat gebaseerd is op dat van Facebook, aan je WordPress site toe te voegen. De plugin biedt zes basisreacties.

Het reactiesysteem is in een paar eenvoudige stappen te implementeren, en je kunt precies aangeven waar het moet worden weergegeven. Maar hoewel het systeem zelf er prima uitziet, heb je met de gratis variant vrij weinig configuratie mogelijkheden. De premium versie, DW Reactions Pro, biedt net even wat meer, inclusief gedetailleerde reactie statistieken van individuele gebruikers.

  1. MyEffecto

reactieknoppen

 

 

 

 

MyEffecto is een gratis plugin waarmee je een op emoticons gebaseerd rating systeem aan je WordPress site kunt toevoegen, net zoals de Facebook reactieknoppen. De plugin biedt een solide configuratiepaneel, dat je na het activeren onder het Settings tabje kunt terugvinden. De reactieknoppen worden standaard aan al je blogberichten toegevoegd, maar je kunt onder Blog Settings ook aangeven waar de reactieknoppen wel en niet moeten worden weergegeven. MyEffecto biedt tevens de mogelijkheid om zelf nieuwe menu’s met reactieknoppen te creëren, waarbij je kunt kiezen uit tientallen emoticons en tekstlabels.

  1. Feelback Reactions

reactieknoppen

Met Feelback Reactions kun je een simpel reactieknoppen systeem aan je WordPress site toevoegen, dat naast de basic emoticons ook verschillende tekstuele opties biedt. Het mooie aan deze gratis plugin is dat er volop aanpassingsmogelijkheden zijn, waardoor je de emoticons heel goed kunt aanpassen aan de look en feel van je website. Daarbij kun je via, het gedetailleerde analytics dashboard, alle data met betrekking tot de reacties visualiseren.

Tot slot

Hoewel het integreren van reactieknoppen wellicht lijkt op een poging om de formule van Facebook te repliceren, kun je met een dergelijke functie wel meer feedback krijgen op je blogberichten. Niet iedereen zal de tijd nemen om een reactie achter te laten met nuttige feedback, maar de meeste mensen hoeven geen twee keer na te denken over het klikken op een simpele emoticon. En hoe meer feedback je krijgt, hoe beter je kunt inspelen op je bezoekers. Denk je dat reactieknoppen een goede toevoeging zouden zijn voor je WordPress site, ga er dan voor!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.