Rank Math SEO plugin biedt nu block editor ondersteuning

Rank Math SEO plugin biedt nu block editor ondersteuning

Het team achter de Rank Math SEO plugin heeft een update uitgerold met volledige ondersteuning voor de WordPress block editor. De update bevat meer dan twintig nieuwe features, verbeteringen en bug features.

Nieuwe features & verbeteringen

Tot de nieuwe features behoren een filter voor een onbeperkt aantal focus keywords, email notificaties bij automatische updates van de plugin en verbeterde compatibiliteit met de sitemap module van de Elementor plugin. Een van de belangrijkste nieuwe features is de nieuwe sidebar voor de block editor. Wanneer je deze opent zie je vier tabbladen: General, Advanced, Schema en Social.

De sidebar is een grote stap voorwaarts vergeleken met de oude meta boxes die in voorgaande versies gebruikt werden, al zullen niet alle gebruikers blij zijn met zoveel informatie in zo’n smalle ruimte. Het Rank Math team heeft hier rekening mee gehouden door een optie in te bouwen om de sidebar uit te schakelen. In dat geval krijg je de oude meta box onderaan de editor weer terug.

Rank Math medeoprichter en CMO Bhanu Ahluwalia bekende dat het een grote uitdaging is om met één plugin ondersteuning te bieden voor zowel de Klassieke Editor als voor Gutenberg. “We zouden liever onze energie steken in een enkele bewerkingservaring. Maar nu we hebben gezien hoe WordPress evolueert na [de introductie van] Gutenberg, moeten we er alles aan doen om een consistente gebruikerservaring te bieden.”

Meer weten over de Rank Math SEO plugin?

Wil je meer weten over alle wijzigingen in de Rank Math SEO plugin, dan kun je de changelog van de plugin raadplegen. Ben je nog niet bekend met Rank Math SEO en ben je benieuwd of deze plugin iets voor jou is? Het team heeft een publieke demo beschikbaar gesteld voor gebruikers die de plugin willen uittesten zonder dat ze deze op hun website hoeven te installeren.

Geef je toch de voorkeur aan een wat eenvoudigere SEO oplossing? Dan is de Slim SEO plugin wellicht iets voor jou!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.