Quadrat: een nieuw blok thema voor podcasting

Quadrat: een nieuw blok thema voor podcasting

Eind vorig jaar schreven we al een blogbericht over de groeiende populariteit van podcasting in de coronacrisis: zowel het aantal luisteraars als het aantal podcasters was dat jaar in een rap tempo toegenomen. Podcasting is momenteel ook een van de sterkst groeiende soorten content om meer webverkeer te genereren. Ja, de podcast is weer helemaal terug van weggeweest! Niet zo verwonderlijk dus, dat Automattic recentelijk een nieuw blok thema voor podcasting gelanceerd heeft: Quadrat. Het is het vierde blok thema van Automattic, dat net als zijn voorgangers een child thema van Blockbase is. 

Quadrat: speciaal thema voor podcasting

Hoewel Quadrat niet echt baanbrekende features introduceert of technologische grenzen verlegd, is het een bijzonder degelijk blok thema met een doordacht ontwerp. Op dit moment bevat Quadrat negen custom blokpatronen. Zo heb je het “Latest Episode” blokpatroon, een layout van twee kolommen met een Afbeelding, Titel en Paragraaf blokken. De focus ligt dus vooral op podcasting, maar er zitten ook wat algemenere blokpatronen bij die prima voor andere doeleinden te gebruiken zijn, zoals “Media and text with button”. Ook het header blokpatroon, waarvan je in de onderstaande video een voorbeeld kunt zien, zal ongetwijfeld veel mensen aanspreken. 

Vooralsnog geen integratie met podcasting oplossingen

Opvallend is dat het thema niet integreert met een podcasting oplossing; vooralsnog is Quadrat eigenlijk meer een mooi ontworpen blok thema voor bloggers. Het heeft echter de potentie om veel meer te zijn, dus laten we hopen dat de ontwikkelaars in de nabije toekomst ook echt podcasting features toevoegen die podcasters zullen overtuigen om dit thema te gebruiken.  

Wil jij ook aan de slag met podcasting? Check dan even onze Top 7 WordPress podcast plugins voor 2020.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.