Publish Confirm plugin: nooit meer per ongeluk een artikel publiceren!

Publish Confirm plugin: nooit meer per ongeluk een artikel publiceren!

Het is zelfs de meest doorgewinterde WordPress bloggers wel eens overkomen: per ongeluk een WordPress artikel publiceren. Dit kan problematisch zijn, zeker wanneer je hebt ingesteld dat je artikelen na publicatie automatisch op sociale media worden gedeeld, of dat ze naar abonnees in je e-mail lijst worden verstuurd. Als je al zo goed als klaar bent met je artikel en je alleen nog wat kleine spelfoutjes eruit moet halen, dan kun je het bericht gewoon bewerken en dan is er meestal niets aan de hand. Maar als er een half-afgemaakt artikel live gaat, dan is dat een beetje beschamend. Je artikel snel ‘unplublishen’ betekent dat je bezoekers een 404 error krijgen als ze op de links in hun e-mails of social media stream klikken. En dat is wel het laatste dat je wil! Gelukkig is er Publish Confirm, een simpele maar efficiente plugin die voorkomt dat je per ongeluk WordPress artikel kunt publiceren.

Publish Confirm plugin

Het enige dat je hoeft te doen is de Publish Confirm plugin installeren en activeren. Deze plugin werkt ‘out of the box’ en er zijn geen instellingen die je moet configureren. Zodra je (of dat nu per ongeluk gebeurd of niet) op de ‘Publiceren’ knop in WordPress klikt, verschijnt er een bevestigings popup met de vraag of je het bericht echt wil publiceren of niet. Het is dus eigenlijk niets meer dan een methode om te bevestigen dat je echt klaar bent om je artikel te publiceren. De Publish Confirm plugin werkt voor alle berichten, pagina’s en custom post types.

Als je wil, kun je de boodschap die in de bevestigings popup wordt weergegeven aanpassen. Stel dat je bijvoorbeeld regelmatig vergeet om een uitgelichte afbeelding aan je artikel toe te voegen. Dan kun je onderstaande code toevoegen aan het functions.php bestand van je thema:

 
function custom_confirm_msg() {

return "Je staat op het punt dit artikel te publiceren.\nHeb je al een uitgelichte afbeelding toegevoegd?";

}   

add_filter('publish_confirm_message','custom_confirm_msg');

 

Simpeler wordt het niet! En je hoeft je voortaan in elk geval geen zorgen meer te maken dat je per ongeluk halve artikelen publiceert.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.