Nienke's website: portfolio toevoegen aan website

Nienke’s website: portfolio toevoegen aan website

Hoezee! Mijn vernieuwde site is klaar! Ja I know, dat had hij in januari van dit jaar al moeten zijn, maar goed. Van uitstel is geen afstel gekomen. En het mooiste? Ik heb een portfolio toegevoegd aan mijn site!

Als freelancer is het van belang dat je eerder werk kunt laten zien aan je potentiële opdrachtgevers. Omdat mijn site hard toe was aan een upgrade en er niet eens een portfolio op stond, verwees ik mijn potentiële opdrachtgevers naar een freelanceplatform waar ik wel een bijgewerkt portfolio op had staan. Maar hoe stom is dat? Dat je niet eens naar je eigen website durft te verwijzen?

Ondanks dat de druk dus hoog was om mijn site in orde te brengen, heeft het me dus toch een paar maanden gekost voor ik er tijd voor vrij maakte. Nu moet ik ook wel bekennen dat ik echt druk was. Maar ja, dat blijft natuurlijk een kulargument.

Portfolio toevoegen

Afgelopen weekend heb ik mijzelf er dan toch echt toe gezet; ondanks het mooie weer! De allerbeste wordpress-specialist Thijs Verhoeven had mij natuurlijk weer op weg geholpen met de eerste opzet voor een portfolio. Maar zo moeilijk is het niet. Veel thema’s hebben de optie om een portfolio toe te voegen en anders zijn er verschillende plugins.

Op het moment dat je de functie hebt toegevoegd aan je site is het eigenlijk alleen nog een kwestie van een beetje de vormgeving finetunen (als de plugin dat toestaat) en vullen maar!

En dat vullen, daar stagneerde het bij mij. Telkens als ik een vrij uurtje had, verzon ik wel weer iets om niet met dat portfolio aan de slag te hoeven. En waarom ik het zo voor mij uit schoof? Tja, je moet er toch even tijd aan besteden. Per item moest ik twee beelden regelen, de opdracht beschrijven en een eventuele referentie toevoegen. En dan natuurlijk nog de pdf’s toevoegen.

PDF toevoegen aan je portfolio

Omdat het zo lang geleden was dat Thijs het mij voor gedaan had, moest ik weer zoeken hoe het ook alweer moest. Je zorgt ervoor dat het bestand, in mijn geval pagina’s uit een magazine of krant (of links naar online artikelen), opgeslagen zijn als een pdf op je laptop. Deze kun je via Media Toevoegen eenvoudig importeren. 

Dan ga je terug naar je portfolio en klikt op media toevoegen. Daar staat dan weer je net geuploade pdf die je selecteert en volá: daar staat ie, met een mooi linkje (die je nog aan kunt passen met de juiste woorden) in je tekst.

Dus ja het was best even een werk om alle logo’s van de bedrijven te verzamelen, mijn bestanden op te snorren en om te zetten naar pdf’s, maar nu mijn portfolio klaar is, ben ik er supertrots op. Het ziet er gelikt uit op mijn site én ik kan met goed fatsoen potentiële opdrachtgevers naar mijn eigen site verwijzen in plaats van naar dat freelanceplatform.

Nu alleen nog netjes bijhouden… 😉

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.