5 WordPress plugins voor voetnoten

5 WordPress plugins voor voetnoten

Iedereen die ooit een essay, scriptie of boek heeft geschreven weet hoe belangrijk het is om goede citaten en voetnoten te gebruiken. WordPress maakt het makkelijk om je content met de wereld te delen. En er zijn er verschillende (gratis!) WordPress plugins voor voetnoten die je kunt gebruiken.

Over voetnoten

Een voetnoot is een opmerking die betrekking heeft op een element uit een tekst. Deze opmerking wordt onderaan de bladzijde weergegeven. Dit kan dezelfde bladzijde zijn als waar het betreffende element staat, maar ook de laatste bladzijde van het stuk tekst. Als een voetnoot aan het einde van het hoofdstuk of helemaal achterin de publicatie staat, dan noemen we het een eindnoot.

We onderscheiden twee verschillende soorten voetnoten: voetnoten die aanvullende uitleg of een opmerking geven over het element, en voetnoten die een literatuurverwijzing of bronvermelding bevatten – deze laatste bevatten doorgaans de namen van de auteur(s), de naam van de publicatie, het jaartal en ook vaak de bladzijde. Voetnoten zijn in de regel kleiner afgedrukt dan de hoofdtekst.

WordPress plugins voor voetnoten

#1. Modern footnotes

Deze mobielvriendelijke plugin biedt je de mogelijkheid om voetnoten aan je blogposts toe te voegen met behulp van een icoon of shortcode.

Meer info & download

#2. Easy Footnotes

Easy Footnotes werkt met een simpele shortcode voor het toevoegen van voetnoten. De plugin neemt ook de nummering van de voetnoten voor zijn rekening.

Meer info & download

#3. Inline Footnotes

Zet je zinnen binnen de voetnoot shortcode, en de Inline Footnotes regelt de rest! De nummers die aan je blogpost worden toegevoegd zijn klikbaar en verwijzen naar de inhoud van de betreffende voetnoten.

Meer info & download

#4. Footnotes Made Easy

Dit is een van de meest veelzijdige plugins voor voetnoten. Je kunt je header, footer, prioriteit, symbool en andere instellingen aanpassen. Footnotes Made Easy werkt ook met gepagineerde berichten.

Meer info & download

#5. Blank Footnotes

Blank Footnotes maakt het mogelijk om met markdown tags voetnoten aan te maken. De plugin werkt ook met Gutenberg, maar de knop verschijnt alleen in de Classic Editor. Met Gutenberg moet je de code invoeren.

Meer info

 

Lees ook: Je WordPress blog content als ebook publiceren

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.