Pinterest RSS Widget: wat is het en wat kan ik ermee?

Pinterest RSS Widget: wat is het en wat kan ik ermee?

In recente maanden hoor je er eigenlijk steeds meer over: Pinterest. Maar wat is het, en waarvoor zou je het kunnen gebruiken? WordPress heeft inmiddels ook plugins in de aanbieding die te maken hebben met Pinterest, zoals de Pinterest RSS Widget. Wat is deze plugin en wat kan je ermee? In dit artikel geven we je alle benodigde informatie in een notendop.

Pinterest wordpress widget

Wat is Pinterest?

Pinterest is een website die lanceerde in maart 2010 en sindsdien is de website gigantisch populair geworden. Feitelijk is het een social media netwerk, waarbij – zoals de naam al suggereert – men prikborden kan aanmaken waar men interessante webcontent op ‘pint’ dat de interesse van de gebruiker heeft gewekt. De website trekt voornamelijk vrouwen, maar ook mannen hebben meer en meer op met het ‘verzamelgedrag’ dat kenmerkend is voor Pinterest gebruikers: je verzamelt namelijk effectief leuke pins, op digitale prikborden die per thema worden gerangschikt.

Pinterest RSS Widget

De Pinterest RSS Widget doet eigenlijk effectief wat je er al van verwacht: het zorgt ervoor dat je een widget in de sidebar van je WordPress website kan plaatsen die automatisch de laatste pins van een bepaalde Pinterest gebruiker inlaadt en weergeeft in al genoemde sidebar. Met betrekking tot de content kun je vrij veel aanpassen: vooral de grootte van de images die worden ingeladen is een eigenschap die je waarschijnlijk graag wil kunnen aanpassen, en dat kan. Als laatste is het tevens mogelijk om ‘follow me on Pinterest’ knoppen in vier verschillende groottes automatisch weer te geven in de sidebar. Mocht het dus zo zijn dat je een absolute Pinterest freak bent – en je hebt hiernaast ook nog eens een WordPress website met hetzelfde thema als je prikborden – dan is Pinterest RSS Widget zeker een plugin om een keer te verkennen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.