Periodieke tabel van de 108 meest populaire Wordpress plugins | WP Handleiding

Periodieke tabel van de 108 meest populaire WordPress plugins

Om het 20-jarig bestaan van WordPress te vieren, heeft WordPress ontwikkelaar Pascal Birchler een periodieke tabel van de 108 meest populaire WordPress plugins gepubliceerd.

Meest populaire WordPress plugins op WordPress.org

Bircher creëerde tien jaar geleden al een website die de meest populaire WordPress plugins op WordPress.org in een soortgelijke tabel weergaf, gerangschikt op basis van het aantal actieve installaties. Nu herintroduceert hij zit project, “compleet met een gemoderniseerde look en feel, meer curatie en meer nuttige informatie dan voorheen,” aldus Bircher.

De website is interactief; wanneer je op een kaartje klikt vouwt deze zich uit en zie je meer informatie over de betreffende plugin. Hierbij kun je denken aan het aantal installaties, de ontwikkelaar, de beoordeling en de datum waarop de plugin voor het eerst werd gepubliceerd. Wanneer je op de naam van de plugin klikt, wordt je doorverwezen naar de betreffende plugin pagina op WordPress.org.

Meer dan de helft van de plugins in de periodieke tabel heeft meer dan 1 miljoen installaties, dus je ziet in één oogopslag wat de meest populaire WordPress plugins op WordPress.org zijn.

meest populaire WordPress plugins
Afbeelding: plugintable.com

Bekende plugins zoals Yoast SEO, Akismet, Jetpack, WooCommerce en Wordfence Security staan natuurlijk bovenaan de tabel. Bircher was zelf ook onder de indruk van de statistieken van de Really Simple SSL plugin, die met meer dan 5 miljoen actieve installaties en een vijfsterren beoordeling ook een plekje in de top 10 heeft verdiend. Deze plugin maakt WordPress https instellen voor jouw website makkelijker dan ooit tevoren. Ook Site Kit by Google is het vermelden waard; deze plugin werd pas in oktober 2019 gelanceerd en wist in slechts drie jaar tijd de mijlpaal van meer dan 3 miljoen actieve installaties te overtreffen.

Posters verkrijgbaar

Als Birchers periodieke tabel van de meest populaire WordPress plugins je aanspreekt, dan is het goed om te weten dat er posters van te bestellen zijn via de online shop van plugintable.com. Deze kwalitatief hoogwaardige prints zijn beschikbaar in lichte en donkere modus en kunnen indien gewenst ingelijst worden geleverd. Bircher is van plan om de opbrengst van de posters aan de WordPress community te doneren.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.