Een afbeelding toevoegen aan een Paragraph block in Gutenberg

Een afbeelding toevoegen aan een Paragraph block in Gutenberg

Het duurt niet lang meer voor WordPress 5.0 wordt uitgerold en Gutenberg de standaard editor wordt. Om je alvast een beetje voor te bereiden op de veranderingen leggen we in dit artikel uit hoe je in Gutenberg een afbeelding kunt toevoegen aan een Paragraph block.

Afbeelding toevoegen aan een Paragraph block

Stel je voor, je hebt een blogpost geschreven die bestaat uit drie paragrafen. Je wil aan de tweede paragraaf een afbeelding toevoegen die je rechts wil uitlijnen.

In de Classic Editor vormen de drie paragrafen in feite één groot block. Maar in Gutenberg is elke paragraaf een block, en heeft elke block zijn eigen gereedschapsbalk. Dit is belangrijk om te weten; na het schrijven van drie paragrafen kun je niet op een Add Media knop klikken, zoals je in de Classic Editor doet. In plaats daarvan moet je een Image block creëren.

Zodra je een afbeelding geselecteerd hebt, sleep je het Image block boven het Paragraph block waar je de afbeelding wilt plaatsen. Je hebt misschien de neiging om de afbeelding in het Paragraph block te slepen, maar dat werkt niet. Je moet de pijltjestoetsen gebruiken of het block in de juiste positie slepen. Zodra het Image block op de juiste plek staat, klik je op het icoon om rechts uit te lijnen. De afbeelding wordt dan ingevoegd.

Wil je de afbeelding naar een ander Paragraph block verplaatsen, dan moet je op het ‘midden uitlijnen’ icoon klikken. De afbeelding wordt dan teruggezet naar zijn eigen block, waarna je het hierboven beschreven proces kunt herhalen.

Tot slot

In Gutenberg is alles een block. In veel gevallen zal het je workflow verstoren als je moet uitzoeken welk block je nodig hebt, hoe je deze kunt bewerken, waar je hem heen kunt verplaatsen en waar de opties zijn. Wat dat betreft is het nu makkelijker om de Classic Editor gebruiken. Maar uiteindelijk zul je ook aan Gutenberg gewend raken. Over een tijdje weten we niet beter meer!

 

Lees ook: Wat gaat fase 2 van het Gutenberg project inhouden?

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.