Populaire WordPress thema’s verwijderen opdringerige dashboard meldingen

Populaire WordPress thema’s verwijderen opdringerige dashboard meldingen

Afgelopen maand ondernam het WordPress Theme Review team actie om een einde te maken aan hinderlijke en opdringerige dashboard meldingen. Ze kwamen met aangepaste richtlijnen voor thema ontwikkelaars. Deze richtlijnen vereisen dat alle thema’s gebruik maken van de admin_notices API. Daarbij moeten ze zich houden aan het ontwerppatroon van de WordPress core.

Opdringerige dashboard meldingen

Voordat de nieuwe richtlijnen van kracht werden, werd er bij veel WordPress thema’s na activatie een grote melding op het admin dashboard weergegeven. Soms werden deze hinderlijke meldingen vergezeld door instructies en waarschuwingen om eerst meer plugins te installeren. Het Theme Review Team begon met het waarschuwen van ontwikkelaars van thema’s waarvan reeds bekend was dat zij de richtlijnen negeerden. Ze kregen het verzoek om hun opdringerige dashboard meldingen zo snel mogelijk te veranderen. Ontwikkelaars die hier geen gehoor aan geven lopen het risico geschorst te worden. Inmiddels zijn veel populaire WordPress thema’s updates aan het uitrollen die opgeschoonde dashboard meldingen bevatten.

Updates voor populaire WordPress thema’s

Storefront, het flagship thema van WooCommerce, was een van de thema’s die een waarschuwing kreeg voor te opdringerige dashboard meldingen. De grote melding die gebruikers te zien kregen na activatie van het thema nam bijna het halve scherm in beslag.Daarbij werd de melding op bijna elke pagina weergegeven. Storefront 2.5.2 vervangt deze hinderlijke melding met een subtielere melding die voldoet aan de nieuwe richtlijnen.

Het Noto thema van Pixelgrade, dat voorheen praktisch een full-page melding met een call to action liet zien, heeft een update gekregen. Er is nu een kleinere melding te zien die verschijnt op de voor admin meldingen bestemde ruimte. Ook Futurio heeft de enorme dashboard melding die na de installatie verscheen vervangen. Nu wordt er slechts een simpel berichtje met een ‘Get Started’ knop weergegeven.

Een rustiger dashboard

Thema auteurs bedenken nog steeds creatieve manieren om hun dashboard meldingen te branden. Maar die zijn nu veel minder opdringerig en beperkt tot de voor meldingen bestemde ruimte. Ze kunnen nog altijd de noodzakelijke informatie om met het thema aan de slag te gaan communiceren. Alleen nu zonder het dashboard te vervuilen door het halve scherm in beslag te nemen. Gebruikers die de voorkeur geven aan een minimalistisch WordPress dashboard zullen hier zeker dankbaar voor zijn.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.