Officiële WordCamp Europe app gelanceerd

Officiële WordCamp Europe app gelanceerd

WordCamp Europe heeft op 11 juni de nieuwe officiële WordCamp Europe app gelanceerd. Er zijn de afgelopen jaren al meerdere onofficiële apps opgedoken, maar dit is de eerste die door WCEU organisatoren werd gemaakt en ondersteund.

Officiële WordCamp Europe app

De nieuwe app biedt deelnemers een snelle manier om toegang te krijgen tot het programma, kaarten en aankondigingen van WordCamps in Europa. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om push notificaties te ontvangen. De Favorites feature laat hen alle sessies die ze willen bezoeken bookmarken. Het team heeft gekozen voor een PWA (Progressive Web App), die in een mobiele browser laadt terwijl hij een zelfde ervaring biedt als native apps. Het is ook een stuk minder gecompliceerd dan het ondersteunen van meerdere platform-specifieke mobiele apps. Omdat de app via de browser wordt geladen hoeven gebruikers niets te downloaden, en de site is zelfs toegankelijk als je geen internetverbinding hebt.

officiele WordCamp Europe app

De app werd gebouwd met React en wordt gehost op een zogeheten ‘node server’. In de backend maakt de app gebruik van WordPress voor content beheer, alsmede van de WordPress PWA plugin en OneSignal Push Notifications.

“Deze eerste editie is niet schaalbaar voor de gemeenschap, maar we wilden de mogelijkheden uittesten en van de kans gebruik maken om te ontdekken wat er nodig is om dit uiteindelijk voor alle WordCamps beschikbaar te maken,” zei WCEU teamleider Jenny Beaumont. “Het is een verheven doel, en we zijn er nog niet, maar we hebben al veel geleerd en kijken ernaar uit om onze ambities te verwezenlijken.”

officiele WordCamp Europe app

WCEU’s officiële PWA is lichtgewicht en herbruikbaar – de mobiele app kan gemakkelijk geüpdatet worden om content voor toekomstige WordCamp edities weer te geven. Het huidige thema is open source en beschikbaar op GitHub, en kan rebranded worden om het ontwerp voor elk jaar en elke stad te reflecteren.

 

Lees ook: WordSesh 5 staat gepland voor 25 juli

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.