De meest nutteloze WordPress plugins ooit

De meest nutteloze WordPress plugins ooit

Aan welke functie je ook behoefte hebt, er is een plugin voor. Natuurlijk hoeft niet elke WordPress plugin een doel te dienen. Ontwikkelaars bouwen soms onzinnige plugins. Bijvoorbeeld om hun programmeervaardigheden te ontwikkelen of te testen, of gewoon omdat ze daar zin in hebben. Daar heb ik helemaal niets op tegen. Maar zijn er ook plugins gebouwd waar je écht helemaal niets aan hebt. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van meest nutteloze plugins ooit!

Let op: Een aantal van de nutteloze WordPress plugins in deze lijst zijn al jaren niet geüpdatet. Heb je om wat voor reden dan ook besloten om een van deze plugins te installeren? Hou er dan rekening mee dat ze wellicht niet meer werken zoals zouden moeten. Bovendien kunnen ze kwetsbaarheden bevatten!

Lees ook: Is die WordPress plugin veilig? 15 redenen om een plugin toch maar niet te downloaden

Top 5 nutteloze WordPress plugins

#1. Logout Roulette

Vind je het ook zo leuk als je op een website zit en je ineens zomaar wordt uitgelogd? De Logout Roulette plugin zorgt ervoor dat een bezoeker bij 1 op de 10 pagina’s wordt uitgelogd. Wie zou dat nu willen? Het zou wel een leuke 1 aprilgrap kunnen zijn. Of een excuus om even pauze te nemen (en nooit meer terug te komen).

#2. Hello Dolly

De Hello Dolly plugin ken je waarschijnlijk wel. Het is namelijk een van de plugins die, net als Akismet, standaard op WordPress geïnstalleerd staat. Maar in tegenstelling tot Akismet, dat een anti-spam plugin is, doet Hello Dolly helemaal niets. De plugin heeft geen enkele toegevoegde waarde. Het enige dat het doet is de lyrics van het nummer ‘Hello Dolly’ rechtsboven in de admin laten zien.

#3. Cornify

Als je niet wil dat mensen je website verlaten, dan moet je hun aandacht zien vast te houden. Hoe je dat doet? Met de Cornify plugin, die oorspronkelijk werd ontwikkeld als 1 aprilgrap. De plugin zorgt dat de beeldschermen van je gebruikers na 5 seconden inactiviteit worden gevuld met de meest bizarre dansende eenhoorns. Cornify is een van de meest nutteloze WordPress plugins. Maar stiekem toch wel heel leuk.

#4. Floating Icons

Dit is waarschijnlijk de minst nutteloze WordPress plugin uit deze lijst. Met Floating Icons kun je icoontjes naar keuze over het beeldscherm laten dwarrelen. Denk aan hartjes voor Valentijnsdag, sneeuwvlokjes voor kerst, blaadjes voor het begin van de herfst… Je kunt zelfs het formaat van de icoontjes instellen, evenals de snelheid waarmee ze vallen.

#5. Worthless Plugin

Hoewel de ontwikkelaar een flink aantal goede en handige WordPress plugins op zijn naam heeft staan, is Worthless Plugin volstrekt waardeloos. Deze plugin doet helemaal niets. Installeer hem gerust als je even wil lachen. Of niet.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.