Nog meer handige WordPress functies!

handige wordpress functies

Vorige week beschreven we 3 WordPress features die je waarschijnlijk nog niet kende. Vandaag voegen we daar nog 3 handige WordPress functies aan toe. Heb je zelf nog een mooie toevoeging? Laat het ons weten in de reacties!

3 handige WordPress functies

1. Sneller typen met Keyboard Shortcuts en Markdown

Voor de gebruikers die de meeste tijd op WordPress doorbrengen met typen zijn deze verborgen functies een geschenk uit de hemel. Ten eerste de Keyboard Shortcuts: de belangrijkste kun je hier terugvinden. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van markdowns neergezet. Als je deze intypt in de HTML editor, zal WordPress ze automatisch naar HTML converteren:

 • Druk op 1. of 1) om een genummerde lijst te starten.
 • Druk op * of – om een ongenummerde lijst te starten.
 • Druk op # om te veranderen in h1, ## voor h2, ### voor h3, enz.
 • Druk op > om te veranderen in een blockquote.

2. Standaard afbeeldingsgroottes instellen

Als je een beetje hebt opgelet dan is het je waarschijnlijk wel opgevallen dat wanneer je afbeeldingen aan je content toevoegt, WordPress je vier keuzes geeft voor het formaat van die afbeelding – thumbnail, gemiddeld, groot en volledige grootte. Hoe groot die volledige grootte is ligt voor de hand, maar wat bepaald eigenlijk de afmetingen van die andere drie opties? Wel, die kun je zelf aanpassen! Bij Instellingen > Media kun je de maximale afmetingen voor elke optie instellen. Handig toch? Zo weet je bij elke optie precies hoe groot je afbeelding wordt weergegeven.

3. Een blogbericht over meerdere pagina’s verdelen

Heb jij ook weleens de neiging om hele lange blogberichten te typen? Dat is natuurlijk allesbehalve een slechte eigenschap, maar je moet er wel rekening mee houden dat hele lange blogberichten er wellicht saai en ontmoedigend uitzien voor je bezoekers. Niemand houdt ervan om eindeloos naar beneden te scrollen. Gelukkig maakt WordPress het ook mogelijk om een blogbericht over meerdere pagina’s te verdelen. En dat is ook nog eens supermakkelijk! Het enige dat je hoeft te doen is de volgende tag in je blogbericht te zetten, op de plek waar je naar de volgende pagina wil overgaan:

<!–nextpage–>

WordPress doet de rest!

 

3 reacties op “Nog meer handige WordPress functies!”

 1. Daniel schreef:

  Ik heb een classipress / classipost theme, maar ik kan nergens de knop MEDIA bij INSTELLINGEN vinden.
  hoe moet ik het nu doen?

 2. Roel ten Klei schreef:

  Sorry, heb niet goed gekeken.

 3. Roel ten Klei schreef:

  bij punt 2 kan ik bij de instellingen niet vinden dat ik het max formaat van de media kan aanpassen.

Geef een reactie