Nieuwe gebruiker toevoegen in WordPress

gebruiker toevoegen navigatiescherm wordpressJe kunt meerdere gebruikers toevoegen die toegang krijgen tot de blog of website. Dit kunnen abonnees, schrijvers, auteurs, redacteurs en beheerders zijn.

Ga hiervoor in de navigatiebalk (linkerkant) naar ‘Gebruikers’ en klik vervolgens op ‘Nieuwe toevoegen’ (zie afbeelding rechts). Hierdoor kom je op een nieuwe pagina terecht waarop je de persoonlijke gegevens van de nieuwe gebruiker invult.

Alleen de gebruikersnaam, het e-mailadres en het wachtwoord zijn verplichte velden. Je kunt hier ook opdracht geven dat, wanneer je de gegevens van de nieuwe gebruiker opslaat, hij/zij automatisch een bericht ontvangt met zijn/haar inloggegevens. Zorg ervoor dat je altijd op de knop ‘Nieuwe gebruiker toevoegen’ klikt om de wijzigingen definitief te maken.

Nieuwe gebruiker toevoegen

Nieuwe gebruiker toevoegen in WordPress

Rol van de nieuwe WordPress gebruiker

Bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker moet je de gebruiker ook een rol geven. Omdat het niet altijd duidelijk is wat elke rol precies inhoudt hebben we de rechten van elke rol kort omschreven:

1. Beheerders hebben toegang tot alle administratieve eigenschappen.

2. Redacteuren kunnen alle berichten op de website beheren en publiceren.

3. Auteurs kunnen publiceren, eigen berichten beheren en bestanden uploaden.

4. Schrijvers kunnen eigen berichten beheren maar niet publiceren en geen bestanden uploaden.

5. Abonnees kun reacties lezen/reacties geven/nieuwsbrieven ontvangen, enz. maar ze kunnen geen normale siteberichten schrijven.

Eén reactie op “Nieuwe gebruiker toevoegen in WordPress”

  1. Bas schreef:

    Ik wist al wel hoe je een nieuwe gebruiker kunt toevoegen, maar vond het handig om te lezen wat elke rol precies inhoudt!

Geef een reactie